beglazing van Eurotherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dit weekend op de beurs in Aalst de firma Eurotherm ontdekt.
Heeft iemand ervaring met de beglazing dat deze firma construeerd? Het klinkt allemaal heel interessant, maar wat zijn jullie ervaringen?
Meer info op hun website www.eurotherm.be
Wij zijn momenteel bezig met een laagenergie woning K27 en zij hebben beglazing dat kandidaat kan zijn voor onze woning.
Graag zou ik jullie ervaring/opinie omtrent deze beglazing willen kennen.
Bedankt!

Reacties

Nico,

wat vind je zo interessant aan hun beglazing?
Op het forum vind je wel enkele kritieken op hun beglazing (tenminste mij gaf de zoekfunctie toch iets terug). De opmerkingen zijn dan meestal 'duur', en het probleem dat hun folies juist heel wat zonne-energie buitenhouden. Maar geen idee of al hun beglazing met die folies is uitgerust.
Hun website is voor mij althans niet echt verstaanbaar. Ik vind geen U-waardes terug en hun argumentatie is nogal eens bizar. Ook gek; ik volgde de link voor een lastenboek en kreeg een PDF ivm de opbouw van websites. Best surrealistisch .
En een firma die verwijst naar ruitmevaartonderzoek om de technische kwaliteiten van hun product te beklemtonen maakt mij steeds argwanend.

Walter

Walter,
Ik heb een foldertje meegekregen van hen met de vermelding van de opbouw van de beglazing ifv de te halen K-waarde. Wij gaan een LEW (K27) neerzetten in houtskelet.
We zitten met een OW orientatie en dan met vooral glas partijen op het oosten. We hebben de zon dus enkel 's ochtends en 's avonds. Wat onze beglazing vooral moet doen is ISOLEREN. Het voordeel dat ik zag was vooral het gewicht van de beglazing opzich.
Stel nu een beglazing van 2 spouwen van 10mm gevuld met krypton leverd een K-waarde op van 0.6W/m²/K. Als je naar 3 dubbel glas gaat denk ik voor dezelfde K-waarde je een veel hoger aantal kg krijgt per m².
Ik zeg niet dat we voor deze beglazing gaan gaan maar ben opzoek achter reacties/commentaren op dit product.
Indien je bepaalde voorkeuren hebt van beglazing/raam producenten laat maar weten hé ;o)
Alvast bedankt Walter!

Nico,

denk voor de volledigheid ook eens aan je type en soort profiel, en je afstandshouders voor je glas. Want die twee spelen absoluut ook mee in je globale U-waarde van je 'vensters'.

Groeten,
Nicolas

ff samenvatten:

- ook op oost en west is je ZTA (zonnetoetreding) van belang, in de winter kunnen die orientaties je huis al deels verwarmen! eurotherm kan je (net als alle andere producenten van 3voudig glas) een ZTA van 60% leveren, dus hun eigenschappen zijn op dat vlak gelijk met 3voudig glas
- ze kunnen ook net als 3voudig glas de waarde 0,6 leveren, dus ook daar geen probleem
- eurotherm-folie houdt wel ALLE UV-stralen tegen waardoor je meubels/zetels/... NIET gaan verkleuren (is een luxe-voordeel)
- doordat ze met een folie werken en met krypton is hun glas veel dunner, waardoor het nog in gewone raamprofielen kan passen (dat is een groot voordeel voor hen)
- toen wij de keuze moesten maken konden ze echter GEEN thermische afstandshouder leveren, wat WEL kan met de meeste 3voudige beglazing (wij hebben dus gekozen voor 3voudig glas MET thermische afstandshouder)
- en... zij zijn zeer duur: zoiezo zijn ze al duurder dan 3voudig glas, en als je dan al met krypton werkt is het helemaal onbetaalbaar.

wij hebben dus gekozen voor 3voudig glas met Uwaarde 0,6 en ZTA van 60%, MET thermische afstandshouder.

"3voudig glas weegt het dubbel" zeggen ze dan... dat is ni waar hé: dubbel glas is voor een raam dat een beetje grootte heeft al snel 2 keer 6mm dik; het middelste glasblad van 3voudig glas is ALTIJD maar 4mm dik. dus: het hoogstens 33 à 50% extra gewicht: een groot raam van 3 op 2,5 in dubbelglas (met of zonder folie) weegt MEER dan een raam van 2 op 2,5 in 3voudig glas.

eurotherm is een zeer mooi product, alleen jammer dat ze nog geen thermische randen hebben, en nog steeds zo duur zijn.

groeten,
christophe

Wat is de meerprijs voor driedubbel glas of eurotherm t.o.v. 1.1-glas?
Hoe groot is het voordeel bij gebruik van zo'n glas wanneer je de woning isoleert (verbouwing) met 15 cm minerale wol langs de buitenzijde?

Joachim,

de prijs weet ik niet maar isolatie kan ik je wat vertellen. We plannen ook een woning met 15 cm in de muur (20 dak, 10 vloer). En volgens de warmteverlies berekening verliezen we 50% van onze warmte door onze 1.1 ramen. Daarom ga ik ook op zoek gaan naar beter glas voor de grote oppervlakten.

Naar prijs misschien 1 idee, verleden we naar openhuizendag in oostkamp geweest. Die hadden 0.8 ramen, volgens hun was dat 50% duurder dan gewoon dubbel glas (niet 1.1). Wel voor totaal hé (glas + kader).

Gtx, Pierre

Pierre,

ik weet niet met welke prijzen zij vergeleken hebben,
maar ik heb offertes van 20-25% duurder voor ramen met uw 1.0 (raam + kader) (glas = unitop 0.8). Normaliter neem je voor een woning met lage k-waarde kleinere ramen dan een doorsnee-woning waardoor het budget bijna gelijk blijft.
Het is vooral de sprong van 0.8 naar 0.6-glas die redelijk groot is : nog eens 25-30 %. Maar dat zijn dan ook al ramen die dichter bij een passiefwoning aanleunen dan bij een K30 of zo.

Sindsdien nog iemand ervaring met eurotherm>
hier alvast nog even de meest recente prijzen

1) k 0,6 (krypton vulling)
samenstelling 4-10-10-4 (totaal 29 mm)
Prijs per m2 : 165,27 €

2) k 0,9 (argon vulling)
samenstelling 4-10-10-4 (totaal 29 mm)
Prijs per m2 : 149,90 €

Hoe ligt dit in vgln met 3 dubbel glas

Ik heb wel al een paar positieve ervaringen gehoord ivm met Eurotherm maar de prijs is er natuurlijk niet naast.
Zijn er dan geen concurerende merken die +- dezelfde kwaliteit kunnen aanbieden aan (iets?) lagere prijzen?

Mijn prijs voor 3dubbel 0.6 glas komt op minder dan 100 EUR/m2 geplaatst.

heeft er nog iemand actuele prijzen van driedubbel glas?
als jullie levanciers kennen mag U me deze ook steeds persoonlijk doormailen.

Net bezig met prijzen te vragen:
11 vensters, waaronder:
3 Veluxen en één venster met mat glas,
waarin nu overal gewoon dubbel glas zit.
Samen 10,7 m²

Prijs geplaatst zonder BTW:
K 1,1 = 1.106 euro
K 0,6 = + 215 euro (zonder Veluxen en indien technisch mogelijk)
+ 70 euro voor isolerende afstandshouders

@ Peter:

Plaatsen ze ander glas in de veluxen? Ik heb nog een oudere hangen en Velux heeft daarvoor maar 1.7 glas. Beter glas zou hier redelijk wat verschil kunnen maken.

Peter, er zijn nog andere dakvlakvensters: FAKRO, en ROTO
met verbeterde beglazing en isolatiekader.
Mon