droge lucht door balansventilatie?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

afgelopen weekend kuchend door een passiefhuis in hoeilaart gelopen...
wie heeft goede oplossingen om het uitdrogen van de lucht te voorkomen of dient hier een extra toestelletje te worden geplaatst om de lucht vochtiger te maken...

oplossingen die al werden voorgesteld:
- veel planten plaatsen
- lucht dampkap laten terugvloeien naar woning (en alleen de geurtjes verwijderen
- lemen wanden plaatsen om een buffer te creeeren die extra vocht opneemt...

de passiefwoning had een lemen wand doch slechts 2 kamerplantjes :-)

Reacties

wij gebruiken aarden potjes op radiatoren om lucht te bevochtingen. Geen PH bij ons

Stefan

Nita,

er zijn balansventilaties (met zogenaamd warmtewiel) die naast de warmte ook vocht uit de lucht kunnen recupereren. Dit zou een mindere droge binnenlucht tot gevolg hebben. Zoek op dit forum naar "warmtewiel" en lees de voor -en nadelen.

Groeten,
Stef

voorlopig nog niet te droog bij ons, één maal eens 43% gehad, normaal 50 à 60.

Was drogen op wasrekje, of droogkast binnenblazen, iden dampkap.

Zo doe wij het!

Groenten

jeroen

Op koude winterdagen durft het hier wel eens naar 35% zakken, maar dat is goed om alle huisstofmijten in één klap te doden, want die beestjes sterven bij droge lucht.
Goed voor allergische mensen zoals ik (heb echter zo al quasi geen last meer sinds we hier wonen= geen PH maar K26 met balansventilatie).

Inderdaad is 30 a 35 procent voor een droge winterperiode helemaal niet schadelijk, eerder gezond, beter dan altijd 60 a 70%..

Een andere oplossing zou kunnen zijn een waterval plaatsen, heel decoratief wordt in passiefhuizen in duitsland bijna standaard gedaan, ziet er leuk uit

Maar misschien kun je ook wel een bevochtiger in de aanvoer (inblaas) van je balansvetilatie plaatsen, lijkt me technisch niet zo'n probleem, ik zit er echter niet mee, droge lucht

Mvg Arnold

Heeft er iemand al eens de buitenlucht gemeten als het vriest?
Dan is de RV ook niet zo heel hoog.
Ik zie het probleem niet.