combinatie vloerverwarming-parket

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

De meeste vraagstaarten hieromtrent heb ik gelezen, maar zijn er hier mensen die deze combinatie effectief gebruiken?
Wat is jullie ervaring ?
Zouden jullie deze combinatie nog kiezen ?
Zijn er zaken waar je rekening (vooraf, nadien) dient mee te houden ?
Tips ?

Ik weet het, het is geen ideale combinatie maar vrouwtje wil parket en ik een lage temp. verwarming (liefst geen radiatoren).

Reacties

Frank,

er bestaan systemen waarbij de verwarmingsbuizen in metalen warmteverspreiders liggen (een bijna volledige metalen plaat onder het parket). Het parket mag gewoon niet te dik zijn en er moet zeker een stevige deftige isolatie onder liggen.

Je hebt dan wel de voor- én nadelen van een "lichte" vloerverwarming: Warmt de ruimte sneller op en koelt sneller af (minder kans op té warm bij zonnige dagen enz...), maar je hebt ook minder opslag op zonnige dagen als je 's avonds (geen zon meer) thuiskomt bv.

Gaat het hout niet uitzetten en krimpen bij vloerverwarming ? of blijft dit binnen de perken ?

Is er dan niemand die over deze combinatie beschikt en zijn ervaring kwijt wil ?

Frank,

kijk eens op http://www.sbr.nl/sbrpdf/pdf/Infoblad154.pdf

moest de link niet werken ga naar http://www.sbr.nl/ en zoek op parket of vloerverwarming. Je krijgt dan een infoblad rond parket in combinatie met vloerverwarming.

Walter