Kingspan als plafondisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand ervaring met een van de Kingspan produkten als plafondisolatie ?
Wat is het best aangewezen produkt binnen het Kingspan gamma ?
Welk is de minimale dikte ?
Hoe bevestigen aan betonnen plafond ? Verlijmen mogelijk ?
En hoe af te werken ? Zijn de platen direct overschilderbaar ?

Reacties

Paul,

wat wil je juist doen?
Als ik uit je mail versta dat je langs de binnenkant van je betonnen dak isolatie platen wenst aan te brengen, zou ik je dat zeker afraden.

Walter

Paul,

Je vraag is niet echt duidelijk maar ik vermoed dat je de (harde) sandwich panelen wil gaan gebruiken voor een plat dak constructie ?
Ik ook heb een tijd geleden eventjes geopteerd om met Kingspan te gaan werken. Mijn mening:
* zijn afgewerkt met aluminium, dus niet dampopen
* als dakisolatie te dun, ik dacht max 10cm
* zijn ENORM duur !! (terwijl het beter/goedkoper kan)

Groetjes,
Yoeri.

Ja, ik vergat te melden dat het wel degelijk gaat om een betonnendak van binnenuit te isoleren.
Jammergenoeg kan / lukt isoleren van buitenaf niet.

Yoeri,
je zegt dat Kingspan duur is en dat het goedkoper/beter kan.
Hoe heb jij dit euvel opgelost.
Noteer wel dat Kingspan een goed lambda waarde hebben : 0,022.
Ik zit wel met een prangend probleem nl. dat de hoogte van de te isoleren kamer slechts 197cm is. Maw. de isolatielaag bijgevolg mag best niet meer zijn dan 5cm

Ik vermoed dat er hier niet gewerkt zal worden met de sandwichpanelen van kingspan maar wel met de isolatieplaten (die kingspan ook maakt maar hier niet zo bekend zijn).

't Is als ik me niet vergis PUR of PIR, en dat heeft op dit forum niet zo'n goede naam.... maar 't isoleert wel goed.

Langs binnen isoleren is altijd een risico (omwille van koudebruggen) maar als je voldoende kan ventileren volgens mij nog altijd beter dan niets.

De Kingspan Kooltherm K8 spouwplaten zijn gemaakt van resolschuim. Dit isoleert zeer goed en is qua milieubelasting het minst slechte van dergelijke harde isolatiematerialen (EPS en XPS niet meegerekend).

Wout

De Kingspan Kooltherm K8 spouwplaten zijn gemaakt van resolschuim. Dit isoleert zeer goed en is qua milieubelasting het minst slechte van dergelijke harde isolatiematerialen (EPS en XPS niet meegerekend).

Kingspan Kooltherm K8 spouwplaat bestaat uit resolschuim, isoleert zeer goed en is van alle harde platen het minst milieubelastend in de productiefase. Bij ons is het een oplossing op een plek waar we in dikte beperkt zijn.

Wout

Sorry jongens, hier is iets misgelopen met het uploaden van de foto (PC vastgelopen).

Wout

Paul,

Ja, nu verandert alles natuurlijk. 197cm is niet zo hoog natuurlijk.
Ik heb het euvel simpelweg opgelost door een dak te maken uit balken en isolatie ertussen. Zoals ik in m'n eerste antwoord beschreef, ging ik ervan uit dat je ook een plat dak moest construeren. Je zit dus in een volledig andere situatie.
Om even m'n neus in andermans zaken te steken ? Welke ruimte moet je isoleren die amper 2m hoog is ?

Yoeri.

http://www.actis-isolatie.be

2,5 cm, R-waarde van 6

een officieel certificaat voor zijn Super Triso 9 kan voorleggen van R= 5 doordat ze dit in officiele labo's hebben laten testen. Ik weet dat er "gelijkaardige" producten op de markt zijn maar deze hebben die attesten niet.

Je moet maar eens surfen naar www.actis.com (de site van de franse fabrikant), waar ze een test hebben uitgevoerd op isolatie die als onderdak diende en reeds 18 jaar in gebruik was werd nog steeds een R-waarde van min. 5 opgemeten terwijl bij traditionele rotswol van 20 cm (=R 5 indien van topkwaliteit, de R waarde misschien nog 2 was door de vochtopslorping).

We gaan die hele discussie over Actis toch niet opnieuw doen hé ?

zie http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1014370493&first=&last=

Wout