enkel vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

In mijn te renoveren huis voorzie ik enkel vloerverwarming in 1 grote leefruimte (dus geen bijkomende radiatoren).
Bedoeling is dus dat die dan constant aanligt.

vloerverwarming 75m2 + condensatieketel op aardgas + thermostaat in leefruimte + buitenvoeler

Is het dan zo dat: de buitenvoeler de temp regelt van het water dat van de ketel komt aan de hand van de temp buiten en de thermostaat in de leefruimte de stand van de 3 wegkraan regelt?

Reacties

Mathias,

dat hangt van je systeem af: ik heb ook al een systeem gezien waarbij de buitenvoeler de temperatuur van de driewegkraan kan regelen.
Waarom heb je een driewegkraan; zit je ook nog met radiatoren?

Walter

Hallo, bedankt voor de reactie,

Volgens de loodgieter zit er een 3wegkraan in het systeem,
Daarmee wordt het warme water van de ketel gemengd met het koudere water van de retour van de vloerverwarming en dat wordt dan doorgestuurd naar de aanvoercollector van de vloerverwarming. klinkt logisch dacht ik.

Ik zou enkel willen werken met vloerverwarming om mijn huis te verwarmen (gelijkvloers en een zolderverdieping).
En ik zou willen weten wat het beste regelsysteem is daarvoor (in aankoop en in verbruik).
Er rekening mee houdend dat de achtergevel van mijn huis (kant tuin) gericht is op het zuidwesten en er veel glas voorzien is met zonnewering buiten.

Matias

De 3wegklep heb je nodig omdat je anders met water van 60 of 70 graden je vloerverwarming ingaat, de 3 weg klep zit denk ik op je verdeler en hier stel je (eenmalig) je aanvoertemp. in. Zo is het bij mij in ieder geval.

De buitenvoeler bepaalt je aanvoertemp maar dus eigenlijk meer je vermogen (capaciteit) in functie van de (verwachte) vraag

Mvg Arnold

Dag Arnold,

Zo is het inderdaad ongeveer.

Maar ik denk dat bij mij de 3wegkraan proportioneel kan geregeld worden afhankelijk van de temperatuur.

Nog iets: Waarom zou de ketel water leveren met een temperatuur van 60 a 70 graden als de temp van het water in de buizen maar een 30 graden mag zijn? Een modulerende ketel kan toch gemakkelijk water op een lagere temperatuur aanmaken?