Korting op mazout... Dwaas!!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Van De Standaard Online:

"BRUSSEL - De ministerraad heeft beslist om een korting van 17,35 procent toe te kennen op de BTW en accijnzen van de huisbrandolie die tijdens de tweede jaarhelft van dit jaar is aangekocht. Dat verklaarden verschillende ministers bij het verlaten van de Wetstraat 16."

Weer een gemiste kans. Een energiecheque was veel rechtvaardiger geweest.

Over de mensen die met gas verwarmen wordt niets gezegd, nochtans even duur...

Piet

Reacties

Aan Danny, Pluto12 en..

Uitstellen van energiebesparende maatregelen naar volgend jaar hoeft niet. Je kan de factuur in twee keer betalen. Bvb. 1875 euro betaal je dit jaar (2005) zodat je het maximum van 40% zijnde 750euro plus gemeentetaks zult terugkrijgen via je belastingsbrief van 2006.
En dan het saldo van diezelfde factuur betalen begin 2006 dat dan tot 3000 euro mag gaan om zo het maximum van 1200 euro terug te rkijgen.
Je moet natuurlijk de aannemer vooraf op de hoogte brengen. Die maken er geen problemen van en het is wettelijk volledig toegestaan. (NB ik ben Eaw. insp. bij FOD Financien)

Bovendien kunnen huurders dit ook doen! In overleg met de eigenaar zou het zelfs wel eens kunnen zijn dat die u de helft terugbetaalt want hij bekomt in feite een meerwaarde voor het huis. Een goed geïsoleerd huis zal vlugger een volgende huurder vinden.
Dus arme mensen kunnen met een beetje overredingskracht er ook pogen gerbuik van te maken.

Het gaat in feite niet zozeer over arm of rijk, maar over slim tegenover onwetend, als het op (energiebesparende) subsidies aankomt. Bovendien kan je met superisolerend glas (60 euro per vierkante meter) en radiatorfolie al heel wat mazout of gas besparen. Stel dat je de meest bewoonde huiskamers (living en keuken)verbetert, dan kom je er van af met minder dan 10 m² vensterglas, zijnde 600 euro aan glas en zo'n 300 euro aan werk.
Mazoutketels van het condensatietype, zonnepanelen, etc zijn inderdaad wel heel duur.

Waarom wachten jullie om de arme families een handje toe te steken of met wat raad bij te staan?

Ik poog het alvast met dit forum
Veel succes toegewenst!

Luc

Ik meen afgelopen week in de krant gelezen te hebben dat Didier reynders z`n administratie erop ging wijzen dat het spreiden van werken over meerdere jaren niet toegelaten zou zijn om alzo te vermijden dat mensen op die manier trachten maximaal te recuperen. Indien het verschillende werken zouden zijn dan is er geen probleem. Dus jaar 1 je dak isoleren voor 4000€ en de facturen spreiden over jaar 1 en 2 (2000/jaar) zou niet mogen. Stel dat je in jaar 2 glas vervangt voor 1000€ dan is het glas geen probleem maar die resterende factuur van 2000€ zou niet gelden ook al is ze gedateerd in januari van jaar 2.

Alle ik hoop dat ik ongelijk heb maar hier in belgie weet je nooit.

Mvg

Benny

luc hoe zou u arme mensen zoals mij nog kunnen overtuigen om geld uit te geven ,als ik geen premie kan krijgen omdat ik te weinig verdien
heb pas een nieuw raam met 1.1 glas late steken en had gerekend op de premie tot ik hoor dat ik er naast val omdat ik niet genoeg verdien
denkt u dat ik echt nog 4000euro ga invensteren die jaren duren om terug verdient te worden,zal ze dan wel voor andere zaken gebruiken

,