U-waarde sectionaalpoort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bereken ik de U-waarde van de poort met dezelfde formule als die voor vensters ? Want ik vind enkel een U-waarde voor het volle paneel (0.80 W/m²K) maar ik veronderstel dat dit niet de U-waarde is van de volledige poort ?
Gebruik ik dan de formule voor vensters:

0.75 x k(vc) + 0.25 x k(ch) + 3 x k(L)

met k(vc) = beglazing
met k(ch) = profiel
met k(L) = afstandhouders

Reacties

Els

Hoe wou je die formule dan gebruiken? Want er is geen profiel, en geen afstandhouder?
Die 0.8 zal wel kloppen, en vele poorten zijn vandaag ook thermisch onderbroken. Maar het probleem zit niet daar, maar in het feit dat zo'n poort nooit perfect thermisch sluit aan de zij- boven en onderkant. Want zo'n rubber houdt in het beste geval de wind tegen.
Maar daarmee heb je natuurlijk nog geen waarde voor de poort. Ik reken in elk geval met een toeslag van minstens 50 %.

Hans

Hans

Mag ik uit jouw antwoord concluderen dat het beter is één grote poort te installeren dan twee kleinere naast elkaar? De hoeveelheid randen is dan immers redelijk wat kleiner, bij openen gaat er dan uiteraard wel een grotere poort open.

Alain

Alain,

ja en neen, een grote poort zal ook meer koude binnenlaten bij openen dan een kleine, grote poort = grote motor = meer verbruik, ...

Stefan