Een kleine gasboiler voor de keuken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Geachte lezers,

Bij mij thuis wordt warm water voor de keuken gegenereerd door een 5-liter elektrische boiler die zich dichtbij het aftappunt bevindt (+- 50 cm).

De voordlen zjn duidelijk: quasi onmiddellijk warm water, permanent beschikbaar. Mijn vriendin is tevreden. Helaas genereert dat onding een relatief belangrijk % van mijn totale electriciteitsverbruik. Vooral indien u weet dat er slechts een 3 à 4 maal per week beroep op wordt gedaan voor meestal niet meer dan een liter water begrijpt u dat dit een serieuze doorn in m'n ecologisch bewust oog is.

Ik heb reeds volgende zaken gesuggereerd aan m'n wederhelft:

- Een tijdschakelaar plaatsen zodat het ding niet dag en nacht moet draaien-->afgewezen want er moet altijd water beschikbaar zijn.
- Een kleine doorstromer op gas-->afgewezen want de aanvoer van warm water is niet ogenblikkelijk (inertie in de doorstromer).

Ondertussen heb ik in 't geniep de wtertemperatuur reeds verlaagd van 85 naar 60°C hetgeen toch ook al iets zal opleveren.

In m'n wanhoop ben ik op zoek naar een zeer kleine (5 of 10 liter) boiler op gas. Nu de vraag van 10 miljoen: bestaat zoiets?

Indien neen: heeft iemand nog suggesties (veranderen van vriending is geen optie).

Groeten,

Werner

Reacties

Iederee bedankt voor de gegeven input! Ondertussen heb ik het toch verkocht gekregen dat er een tijdschakelaar mocht geplaatst worden zodat er enkel warm water beschikbaar is op ogenblikken dat we thuiszijn + wanneer de poetsvrouw langskomt.

Resultaten:

Voordien gebruikte m'n boilertje gemiddeld 0.94 kWh/24 u.
Nu zit ik aan een gemiddeld verbruik van 0.20 kWh/24 uur. De prijs van de tijdschakelaar is op 3 maand terugverdiend.

Over een jaar of 4-5 gaan we onze woning ingrijpend verbouwen. Heel het energieconcept en de isolatie zullen dan herbekeken worden en ik hoop tot een LEW te kunnen komen (rijhuis uit '58). Momenteel zitten we aan een verbruik van +- 1980 kWh eli en 13000 kWh aardgas per jaar wat toch ook al redelijk is (hoop ik).