Masser - fluïde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste allemaal,

Vandaag heb ik toevallig van bouwheer gehoord dat zij op het punt stonden te kiezen voor de warmtepomp van Masser.
Vooraleer ze handtekening zetten onder het contract, vernamen ze dat de fluïde die Masser door het captatienet heeft stromen niet meer zou mogen vanaf 2006...

Klopt dit verhaal? Nog iemand deze 'geruchten' of 'waarheden' opgevangen?

Alvast bedankt!
Raf

Reacties

De verkoper die ik aan huis heb gehad was een ontzettende zagepee die meer over zijn buren geroddeld heeft dan informatie geven over het materieel. Hij bleef maar zeggen dat zij marktleider zijn en dus de beste. De electriciteitsprijs was volgens hem ook bijna niet gestegen in 10 jaar en zou dat ook nu niet doen.

Bij iedere vraag werd rond de pot gedraaid en kwam er geen duidelijk antwoord.

Zij hebben 2 warmtepompen, een van 650 W en een van 1.000 W. Zij gebruiken een aparte warmtepomp per keten en nog eentje voor de boiler : heel wat motoren dus die lawaai maken.

De boiler is 300 liter groot en wordt verwarmd met een warmtepomp van 650 Watt. Ik citeer : hij is uitgerust met een electrische weerstand van 3.300 W voor een alternatief gebruik. Misschien om de ketel op te warmen ? Deze sanitaire installatie kost 4.150 €, maar hoera, als je hem samen met de verwarming bestelt is er een korting van 40 %. De aansluiting met de sanitaire toestellen is niet inbegrepen en moet gebeuren door uw loodgieter.

Volgens hun berekening had ik een warmteverlies van 13.700 W. Hiervan werd 10.250 W geleverd door electrische convectoren, de rest door de warmtepomp. Je hebt dus eigenlijk electrische verwarming, met een aanvulling door een warmtepomp.

Tenslotte de uitsmijter : met hun verluchtingssysteem (zonder warmterecuperatie) bespaar je op de stookkosten !

Ai ai, wat ik hier allemaal lees...
Wist wel al enkele verschillen tussen warmterecuperatiesystemen ventilatie en andere warmtepompen maar het budget moet ook nog meewillen. Daarom hebben we toch gekozen voor het Masser-systeem en hopen dat we er wel bij varen!

Vonden dit vrij goed alternatief aangezien er geen gas in onze straat lag. Mazoutprijzen zijn ook steeds stijgende en ook niet echt milieuvriendelijk... De uitbreidingskosten voor gas waren ook bijzonder hoog vandaar...

Ons huis zal goed tot vrij goed geïsoleerd worden (zeker boven het gemiddelde!). In spouw komt 6 cm PUR, vloer zal 6 of 7 cm PUR komen, dak 20 cm rotswol, klein plat dak 8 cm PUR. Dat was een must om een warmtepomp te gebruiken. Ons huis is ook zuidgericht, zo goed als gesloten aan voorzijde (N) en veel glas op het zuiden.

Nu aangezien we nog niet bezig zijn, wou ik wel zeker weten dat ze bij de start van ons project in 2006 geen 'verboden' produkt zullen gebruiken. Vandaar deze vraag eigenlijk...
Want mocht het zijn dat ze een verboden produkt bij mij zouden gebruiken, kan ik dit nog altijd bespreken. We zijn er nog bij voor het te laat is!

Hopelijk kunnen jullie me verder helpen!

Raf

Probeer in elk geval nog beter te isoleren, zal met elk systeem zeer rendabel zijn.

David,

combineren met zonnepanelen, brengt niets op?
mischien is het momenteel een nuloperatie maar de energieprijzen zullen steeds stijgen, het is milieuvriendelijker( niet alles is zuiver commercieel af te wegen, je moet toch altijd een beetje idealist blijven!!).
Ik denk dat het bij mij wel zal renderen want nu wekelijks alles opwarmen tot 90°voor legionella en met panellen zal mijn temperatuur in de zomer reeds hoog genoeg zijn dus minder verbruik.
Plus dat er bij mij momenteel een gemiddelde van in de zomer 25 douches per dag genomen worden en in de winter 12per dag.
Dus denk ik wel dat ik dit zal terugverdienen op middellange termijn.
van april tot begin oktober kan de warmtepomp uit blijven.

groeten,

Jacinto

Jacinto,

daarom zal ook ik van zodra ik kan de zonnepanelen installeren en koppelen aan de bestaande installatie.
Dan kan de installatie uit blijven van pakweg april to eind september begin oktober zoals bij jou. En idd, soms moet je een beetje idealistisch zijn.

Het rendement dat je er zal kunnen uithalen, zal sowieso afhangen van het aantal uren zonneschijn, en bij U zal je toch een hoop warm water nodig hebben.

Greetz,

David

raf,

ik snap niet dat jullie je nog hebben laten strikken door masser... er zijn vele systemen die beter zijn.
je zal je huis warm krijgen, en het zal betaalbaar zijn, maar met een ander systeem had je meer comfort gekregen aan (nog) minder verbruik.

ik ben masser zeer dankbaar dat ze belgie in de jaren 60 hebben leren isoleren, maar sinds die tijd zijn ze zelf niet meer geevolueerd...

GELUKKIG heb ik vandaag gehoord in de cursus EPR dat hun ventilatiesysteem (systeem D zonder warmteterugwinning) afgestraft zal worden in Epeil berekeningen!!

groeten,
christophe

masser is dan misschien wel marktleider, maar heeft zeker niet de beste toestellen, wel goede verkopers, voor warmtepompen met een zeer hoog jaar rendement moet je hier zeker niet zijn, daarbij denk ik dan aan een HELIOTHERM warmtepomp ,die zijn echt niet te klopen op gebied van techniek en verbruik

Raf, Walter Ze gebruiken één of andere freon, zowel in hun captatienet als in hun verwarmingskringen, kompleet waanzin in mijn ogen.

Weet dat je b.v. hun systemen onmogelijk hydraulisch kan inregelen, dus eenmaal het systeem geinstalleerd ,kan je de t° per ruimte niet meer wijzigen, geen enkele regelmogelijkheid, behalve overal alles hoger of alles lager. Het summum van comfort nietwaar???? Maar daardoor is hun systeem wat goedkoper dan de concurrentie. Zo verkopen zij tegelijkertijd ook meestal hun ventilatiesysteem met zogenaamde warmterecuperatie, al is dat op z'n zachts gezegd de waarheid een beetje helpen.

Hans

Jacinto, 

helaas is niet iedereen zo kritisch en op z'n hoede als jij.  al zijn er heel wat mensen die met dat systeem tevreden zijn, misschien omdat ze niet beter weten of niet zo bezig zijn met energie besparen en duurzaam bouwen. Als iedereen het energieforum zou volgen, zouden er niet veel meer voor Masser kiezen.

Hans