crepi op Ytongpanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

graag had ik geweten of iemand onder jullie ervaring heeft met het plaatsen van crepi op ytongpanelen.
men begint ons huis te bouwen in oktober, in enkele dagen zijn ze klaar, want de structuur is een volledige staalstructuur.

graag wat info hieromtrent, heeft iemand van julllie een ander zinvol voorstel, altijd welkom

groeten en nu reeds bedankt

Reacties

hallo,

Voor de afwerking van wandplaten met crepi dienen de wandplaten eerst en vooral gelijmd worden. De horizontale voegen dienen te worden opgevuld worden met crepi. Vervolgens dient thv de horizontale voeg een wapeningsnet in de pleister te worden aangebracht. Tot slot kan men de crepi aanbrengen. De vertikale voegen dienen te worden behouden en mogen niet worden bepleisterd.

Voor meer specifieke informatie kan u steeds contact opnemen met de technische dienst van Xella of de website raadplegen op www.xella.be.

Met vriendelijke groeten,

Tom Anthoni

Steven,

om toch even op het thema van dit forum verder te gaan: die Ytong panelen zijn toch niet je enige isolatie?

Walter

Hallo,

Men dient eerst en vooral rekening te houden met de bestemming van de te bouwen constructie: industrieel of privégebruik.

Vervolgens zijn er 2 mogelijkheden:
- ofwel bijkomende isolatie voorzien;
- ofwel voor een dikkere wandpaneel opteren.

Met vriendelijke groeten,

Tom Anthoni