schakelaar voor standby

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
sinds ik samenwoon met mijn vriendin, trekken we 's avonds bijna alle stekkers uit het stopcontact om het standby verlies te minimaliseren.
Elke keer aan die stekkers trekken is echter niet zo handig (sommige hangen op onmogelijke plaatsen). Eens we een huis hebben zullen we overal schakelaars voorzien aan de stopcontacten, maar in een huurappartement is dat moeilijk he.
Nu vroeg ik me af hoeveel stekkerblokken met een aan-uitschakelaar met lampje verbruiken. Is dit te overwegen met een veronderstelde brandduur van gemiddelde 3uur per dag? Of ben ik de winst van het uitschakelen van standby dan weer kwijt aan dit lampje?
Heeft iemand een antwoord?
Groeten,
Toon

Reacties

Daar onze pelletkachel sinds half maart buiten werking is heb ik deze uit het stopcontact getrokken.

Moet dat ding bij terug ingebruikname opnieuw worden geprogrammeerd? Type : C***max T***t

jeroen

Wij hebben een poort van H****nn.

Volgens de handleiding heeft deze een standby verbruik van 4W. Mijn energiemeter geeft echter 30W aan.

Een schakelklokje installeren lukt niet omdat de "settings" dan verloren gaan.

Iemand een oplossing?

jeroen

bjorn,

ik wou ook net die naam vernoemen.
hoe zou wim degroot hier bekend moeten zijn (buiten zijn ster dan)? ik vergeet namelijk zeer snel alles wat met namen te maken heeft...

jeroen,

je houd het niet voor mogelijk hoeveel sluipverbruikers er zijn! ivm de poort, wat zegt de fabrikant ervan? heb je die hierover al aangesproken?

groeten,
christophe.

PS: vandaag mijn overschrijving voor windmolenaandelen gedaan, dus ik hoop dan dat mijn (weinige) sluipverbruik in de toekomst zal zorgen dat de groene-stroomleveranciers wat meer geld krijgen (want hoe meer groene stroom we verbruiken hoe meer geld ze verdienen? nu ja, toch in de eerste plaats bezuinigen op sluipverbruik hoor, want elke kWh zal mij 0,15 eurocent kosten)

Knappe zaken zijn dat, zo eenvoudig. Ik heb op een andere site nog een paar andere types gevonden

http://www.technea.nl/images/stories/documenten/Standbykiller/prijslijstadviesverkoopstandbykiller.pdf

Ik ken die firma niet, dus geen reklame. Gewoon maar informatie met prijzen.

Interesante site, staan wat technische zaken in.

Gtx, Pierre

Jeroen,
die motor verbruikt echt niet continu 30W, deze zou anders gloeiend heet moeten staan. die verbruiksmeters zijn alles behalve nauwkeurig bij toestellen waar een gelijkrichter + elco inzit. Volgens zo'n toestel verbruikt mijn wekkerradio 15W, en daar zit maar een voedingstransfo van 2.5 VA in. Bij de acculader van m'n boormachien geeft hij 22W aan , zonder dat er een accu in zit! die lader geeft absoluut geen merkbare warmte af, zelfs niet als je er iets oplegt. Kan dus gewoon niet, die 22W moet ergens naar toe...
Mark.

Mark,

Hopelijk heb je gelijk.

De cos Phi wordt aangegeven. Indien deze 1 is, dacht ik dat het afgelezen vermogen wel klopt.

Of niet?

jeroen

Jeroen,

in principe wel, maar het probleem is hoe juist is deze meting, zowel van cos phi als stroom en spanning???

Stefan

stefan,

De cos Phi geeft toch de verschuiving aan tussen spanning en stroom?

jeroen

nb Voor mij 15 jaar geleden...

Jeroen,
je kunt dat stand-by vermogen op volgende manier controleren: zet een lamp van 25W / 220V in serie met die motor. Als die werkelijk 30W verbruikt zal die lamp op ongeveer halve kracht oplichten. Normaal zal die lamp helemaal niet aangaan, tenzij je je poort activeert.
Groeten, en succes.
Mark.