HSB firma

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo, heeft er iemand ervaring met een welbepaalde HSB firma uit zulte, namelijk SI...AT. Wij zijn van plan om met deze firma te bouwen, maar ik ken heel weinig van HSB, dus ik ben bang om verkeerd te doen. Waar moet ik vooral op letten. Het zal een woning zijn van 12 meter breed, 11 meter diep, slaapkamers onder dak. Waarmoet ik op letten in het lastenboek ivm isloatie, dikte muren, enz...
Iemand slechte ervaringen hiermee?
Bedankt.

Reacties

moeilijke vraag...

die firma bouwt volgens een ander principe dan dat hier op het forum gebruikelijk is...

op dit forum streven we naar:
1. dampopen buitenplaat (>< de OSB die de firma buiten gebruikt)
2. min. 14cm isolatie in de muren (>< de 9cm houtdikte en isolatiedikte die ze standaard voorzien)
3. een luchtdichte uitvoering, dus aan de binnenzijde de OSB die luchtdicht wordt afgekleefd, daarvoor een leidingenspouw van 4cm dik, en daarvoor de gipsplaat (>< die firma: zij voorzien een damprem achter de gipsplaat, en voor alle stopcontacten of leidingen wordt die damprem doorbroken)
4. wij voorzien een luchtdicht afkleven van het houtskelet naar de beton (>< die firma: zij kleven dat niet af)
...

alle SOD-houtskeletbouwfirmas doen dit op dezelfde manier, en hebben hier een attest voor, dus de firma die jij bedoelt is zeker niet beter of slechter dan andere SOD-HSB-firma's.

de firmas die het houtskelet volgens de ideeen van dit forum plaatsen zijn onder andere
www.bokken.be
www.hota.be
www.denoordboom.be
www.h3.be
...

groeten,
christophe