Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen - Vlaams-Brabant | Ecobouwers.be

U bent hier

Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen - Vlaams-Brabant

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant geeft onafhankelijk advies en nuttige tips om zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te bouwen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere isolatie, ventilatie, verwarming, waterbesparing en duurzaam materiaalgebruik.

Als bouwheer krijgt men vaak tegenstrijdige informatie. Daarom is het Steunpunt een ideale hulplijn.  Hun adviezen zijn gebaseerd op de Vlaamse Maatstaf Duurzaam Bouwen en de laatste technische evoluties. Zo kan je met kennis van zaken beginnen aan je verbouwing. Het advies van 3 uur kost dankzij de steun van de provincie en de Vlaamse overheid maximaal 50 euro. Door extra steun van gemeenten is dit vaak zelfs helemaal gratis.  Bij het geven van bouwadvies wordt verwezen naar lijsten van geschikte architecten of aannemers, opgesteld door de bouwfederaties. Goed vakmanschap en een professionele en correcte uitvoering van de werken is immers essentieel.

Het Steunpunt organiseert ook infosessies en cursussen over isoleren, ventileren, duurzaam water-, energie- of materialengebruik.  

Voor kortere, technische vragen kan je ook terecht bij het gratis infoloket via steunpuntdubo [at] vlaamsbrabant [dot] be of 016 23 26 49.

 

Activiteit: 
  • Adviseur