Recycork / De Vlaspit | Ecobouwers.be

U bent hier

Recycork / De Vlaspit

Recycork is kurkgranulaat, afkomstig van gerecycleerde kurk, dat gebruikt wordt voor isolatie in de bouw en voor andere toepassingen. Recycork is erkend en opgenomen in de epbd

Recycork is een netwerk voor kurkrecyclage bestaande uit partners uit de sociale economie en voorzieningen voor personen met een handicap, die samenwerken met gemeenten, intercommunales en bedrijven.

De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsinitiatief in Scherpenheuvel dat zich richt op mensen die moeilijk geïntegreerd geraken op de gewone arbeidsmarkt. 

In de organisatie streven we naar een evenwicht tussen de sociale en de bedrijfseconomische context via grote diversiteit aan activiteiten; facilitaire diensten zoals groen, poets met en zonder dienstencheques, werk op locatie, kleine kluswerken, 2 horecazaken, strijkatelier en duurzaamheidsprojecten zoals energiescans, “Urban Mining” met recyclage van kaarsresten en hergebruik van natuurlijke kurk. Jaarlijks wordt 75 ton parafine en 85 ton kurk terug in omloop gebracht.

Activiteit: 
  • Fabrikant
  • Leverancier
Categorie: 
  • Isolatie en Luchtdichtheid
Basilieklaan 53
3270 Scherpenheuvel Vlaams-Brabant
België
013 78 46 34
VIBE Erkenning