Casa pouBelle | Ecobouwers.be

U bent hier

Casa pouBelle

Er schuilt schoonheid in afval

Casa PouBelle is een negentiende-eeuwse arbeiderswoning, die hoofdzakelijk gerenoveerd is met afvalmaterialen, reststoffen en gerecupereerde elementen, dit in combinatie met diverse technologische toepassingen.

De woning is als een driedimensionaal boek, dat vaak kritisch beschrijft hoe wij vandaag omgaan met grondstoffen, comfort, duurzaamheid en energie.

Casa PouBelle toont op eigenzinnige wijze hoe verleden (conserveren) en heden (technologie) elkaar kunnen treffen in een sobere maar eclectische architecturale eenvoud, met ecologie en duurzaamheid als uitgangspunten en creativiteit als bindmiddel.

Zo vertelt elk element van de woning, tot het meubilair toe, een eigen verhaal over consumeren, wegwerpen en herbestemmen.

Het gebouw heeft haar naam niet gestolen, want vaak schuilt er schoonheid in wat wij zonder er bij na te denken als afval en onbruikbaar bestempelen.

Als ontwerper en realisator van dit project wil ik ten slotte de aandacht vestigen op de teloorgang van het manueel en ambachtelijk werk, beiden essentiƫle elementen om terug tot een volwaardige Cradle to Cradle-cyclus (C2C) te kunnen komen.

Stefaan 

Activiteit: 
  • Ontwerper - Interieurarchitect
Sparrestraat 41
9000 Gent Oost-Vlaanderen
Belgiƫ
+32 495 26 90 99
Stefaan Onghena