Wienerberger focust op duurzame renovaties tijdens Batibouw | Ecobouwers.be

U bent hier

Wienerberger focust op duurzame renovaties tijdens Batibouw

Bouwmaterialenproducent Wienerberger grijpt Batibouw 2018 aan om zijn duurzame renovatie-oplossingen in de kijker te zetten. De bouw- en renovatiebeurs loopt dit jaar van 22 februari tot 4 maart, en ook deze keer worden er weer veel bezoekers verwacht. De renovatiesystemen van Wienerberger werden speciaal ontwikkeld om de ecologisch bewuste (ver)bouwer een totaaloplossing aan te bieden.

Elk jaar wordt Vlaanderen zich er meer en meer van bewust dat ecologisch renoveren een noodzaak is. Aanbieders van bouwmaterialen passen zich dan ook aan, en nemen steeds duurzamere oplossingen in hun gamma op. Bij Wienerberger draait het dit jaar op Batibouw alvast helemaal om het duurzaam updaten van daken en gevels, twee grote probleemzones in het Vlaamse bouwlandschap. Naast extra isolatie wordt er ook gelet op de recycleerbaarheid van de materialen.

Duurzame bouwmaterialen voor gevels

Bovenop het gewone assortiment bakstenen biedt Wienerberger bijna al hun stenen ook in een smallere versie aan (bv. Eco-brick). Deze kunnen dan gemakkelijk gecombineerd worden met een extra laag isolatie, zonder dat de gevel plots veel dikker moet worden. Voor gevelrenovaties zijn deze complete systemen, zoals bv. Façabrick, dan ook elegante oplossing. Bij oude niet- of slecht geïsoleerde gevels kan er op deze manier een spectaculaire milieuwinst geboekt worden.

Eco-bouwmaterialen voor daken

Voor daken zet Wienerberger vooral in op kleidakpannen. De kleipannen worden net als de gevelstenen ook voorzien van een volledig ondersysteem, inclusief isolatiemateriaal. Aan duurzaamheid geen gebrek: de kleipannen zouden gemakkelijk 150 jaar moeten meegaan. 

Benieuwd naar de renovatieoplossingen van Wienerberger? Dan raden we je zeker aan om hun collectie te gaan bekijken op Batibouw, van 22/02 tot 04/03.

 

 

 

Gevelrenovatie met Façabrick
Kleidakpannen