Zolder- en dakisolatie | Ecobouwers.be

Zolder- en dakisolatie

Dak isoleren: iemand ervaring met ophangsysteem Isover Suspente PlaGyp in combinatie met Steico Flex?

afbeelding van Koen De Rijck
21/11/2021 - 11:34

Beste mensen,

Voor het (her)isoleren van het dak van een kleine zolder (+/- 20m2) in een rijhuis heb ik de Isover-oplossing (via Gamma) vergeleken met de ecologische oplossing (prijzen Eurabo). Geen verdere afwerking nodig.

- Isover/Gamma: 60mm (tussen kepers) en 180mm glaswol, met het ophangsysteem Isover Plagyp Suspente om diepte te creeren en de 180mm glaswol op zijn plaats te houden > ongeveer 600 euro, inclusief damprem Isover, tape, kit enzovoort

EPB-verslag - mogelijkheden voor verbetering

afbeelding van Kwakkel
15/10/2021 - 11:24

Beste,

Eerder deze week kregen we het eerste EPB-verslag voor onze woning. Met wat nu voorzien is, hebben we

  • S-peil van 31
  • E-peil van 16 (door de door de EPB'er toegevoegde 10 zonnepanelen van 300Wp)
  • ES van 1 136.28 (100%) (screens zijn reeds overal voorzien, EPB houdt rekening met 'airco' - we steken wellicht een L/W warmtepomp met actieve koeling)

Fiche 1 van het EPB: eisen U/R-waarden

Hoe isoleer ik een schuin dak in een nieuwe badkamer?

afbeelding van nonderbe
09/10/2021 - 16:48

We gaan één van de slaapkamers herbestemmen als badkamer, en ik maak me wat zorgen over de isolatie. (comfort + energiekosten + evt problemen met vochtigheid omdat het een natte ruimte wordt)

De kamer heeft een schuin dak met 8cm rotswol, afgewerkt met gyproc. (bouwjaar 1989) Het onderdak is dampopen (asbestcementplaten) 

Wat is jullie isolatie keuze?

afbeelding van Healthfreak
16/07/2021 - 23:02

Weer een korte vraag, maar deze keer een heel pak ruimer.

Wat is jullie isolatiekeuze voor een gezonde omgeving?
Met een gezonde omgeving bedoelen we, isolatie die geen schadelijke stoffen bevat en / of die verspreid in de directe omgeving. (Dus geen gassen of stof deeltjes die na het plaatsen kunnen verspreiden)
Liefst ook betaalbaar, want kurk lijkt inderdaad fantastisch behalve wat de prijs betreft.

Eventueel onderverdeeld voor
vloer
muur
dak

Wat te doen met plasticfolie die ooit tussen de latten en kepers geplaatst is?

afbeelding van Alrik Paul
26/06/2021 - 16:23

De opstelling van het dak: 

- leien

- latten

- plasticfolie (als onderdak)

- kepers

- balken

De bedoeling is om de zolder te isoleren om daar slaapkamers van te maken. De aannemer zei dat het geen enkel probleem was om direct tegen deze plasticfolie te isoleren, maar aangezien het absoluut niet duidelijk is of het om folie met microperforaties gaat, of om gewone folie, maak ik me zorgen om:

Wij verkopen onze duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoning

afbeelding van Emmanuela
05/06/2021 - 21:00

Helaas dienen wij onze duurzame en vooral energiezuinige nieuwbouwwoning (2020) te verkopen. Deze is gelegen in het landelijke Maldegem (Kleit). Dit betreft een alleenstaande woning op een oppervlakte van 435m² en een bewoonbare oppervlakte van iets meer dan 200m². De woning beschikt over geothermie met vloerverwarming en passieve koeling, zowel op het gelijkvloers als de eerste verdieping. Het E-peil is min 3, waardoor we 5j vrijgesteld zijn van onroerende voorheffing. Er zijn 3 slaapkamers, maar kunnen er 5 van gemaakt worden. Er liggen zonnepanelen op en er is regenwaterrecuperatie.

Is er in België behoefte aan een site als www.allesverduurzamen.nl?

afbeelding van AllesDuurzaam
11/05/2021 - 13:47

Goedemiddag mede-forumleden,

Al een tijdje hou ik de vragen en discussies van dit forum in acht. Mooie inspiratie! Nu sta ik op het punt om mijn website www.allesverduurzamen.nl in Nederland te lanceren. Wetende dat e.e.a. in Belgie net wat anders aangepakt wordt (en op sommige vlakken zelfs voorop lopen t.o.v. de Nederlanders), vroeg ik mij af of het zin heeft om ook voor Belgie een dergelijke website te lanceren. De website is opgebouwd volgens een stappenplan, te weten:

Duurzame isolatie(methode) voor nationaal isolatieprogramma

afbeelding van HarmenGL
02/05/2021 - 22:07

Zeer gewaardeerde Ecobouwers,

Ik heb gelezen over ideeën van een aantal organsaties voor een nationaal isolatieprogramma om het beter isoleren van huizen te stimuleren. Toen dacht ik: dit is een mooi onderwerp voor het forum van de ecobouwers. Daarom deze vraag:
Wat vinden jullie een geschikt isolatiemateriaal en methode voor duurzaam isoleren op grote schaal?

Berekening van energiebesparende kost door dakisolatie

afbeelding van BeEnergy
15/04/2021 - 01:13

Ik investeer in mijn dak door het te isoleren. Mijn niet-geïsoleerde dak heeft een R-waarde van 4.5 m2K/W, mijn geïsoleerde dak heeft een R-waarde van 7.0 m2K/W. Deze waarden heb ik zelf berekend, een voorbeeldofferte* bevestigt mijn aannames met gelijkaardige R-waarden. Het dak is hellend, heeft een oppervlakte van 80 m2 en is intussen nageïsoleerd met een 12cm dikke minerale wol. Het normale tarief voor gas bedraagt €0.05/kWh. Ik bereken de jaarlijkse energiebesparende kost:

Pagina's

Abonneren op RSS - Zolder- en dakisolatie