Verwarming en technieken | Ecobouwers.be

Verwarming en technieken

Hygieneboiler drukloos

afbeelding van Rinus Verbeke
21/04/2021 - 13:10

Dag allemaal,

ik heb een hygieneboiler van 200l geplaatst en wil dit nu drukloos aansluiten. Ik ben van plan dit vat te vullen met de tuinslang maar mijn vraag nu is of ik bovenaan het vat een ontluchter voorzie of dit gewoon open laat? Dien ik ook een product toe te voegen aan het water om dit " dood " te maken? Veel verschillende verhalen al gelezen online maar weet niet precies wat ik moet doen om het water dood te maken ...

 

please help

Zonnepanelen: hoe milieuvriendelijk zijn ze nu echt?

Vloerverwarming maar hoe aanpakken?

afbeelding van dieterdhondt
05/04/2021 - 09:53

Beste verbouwers, experts

in navolging van eerdere post zijn wij al zeker welke energiebron wij gaan aanspreken voor het evrwarmen van de woning. Momenteel via accumulatie maar dit gaat er uit. Er komt gas, die gelukkig niet te ver van onze woning in de straat ligt.

Wij gaan kiezen voor vloerverwarming, maar hebben van aannemers 2 systemen gehoord, waarbij de ene de andere tegenspreekt. Dit maakt het voor mij zeer moeilijk een juist oplossing/beslissing te vinden:

Momenteel is de vloeropbouw (woning 1991) als het volgt:

Roth Quick-Energy® Tacker-systeem

afbeelding van chuckie
31/03/2021 - 19:28

Heeft er iemand ervaring met dit systeem? https://www.roth-benelux.com/nl/2922.htm

Heb een offerte gekregen voor dit systeem, maar weet niet goed wat er van te denken. Opbouwhoogte is maar 6cm, heb zelf maar 6.5 dus dat zou wel goed zijn. 

"Het kan als opbouw op betonnen plafonds en andere plafondstructuren gebruikt worden." Ik zou het wel beneden bovenop de welfsels willen plaatsen.

 

 

Oververhitting voorkomen begint met een goede zonwering

3 webinars: hoe kies je voor groene warmte in jouw woning?

Welke combinatie (WP, Zonneboiler of..(?) gebruiken bij icm? CV, zonnepanelen en vloerverwarming?

afbeelding van bakker1982@hotmail.com
07/03/2021 - 09:49

Goedemorgen allemaal!

Ik heb me op dit forum aangemeld na het lezen van een aantal interessante discussies over duurzame investeringen in Warmtepomp ed. Omdat ik niet zo goed weet waar te beginnen voordat ik een installateur laat komen voor een offerte vraag probeer ik eerst wat meer duidelijkheid te krijgen over onze mogelijkheden.

Verbruik accumulatoren?

afbeelding van Bert D.
04/03/2021 - 12:19

Hallo, in december 2020 kochten wij een woning aan. Een serieus renovatieproject: enkele beglazing, geen dakisolatie, geen spouwmuurisolatie, geen vloerisolatie. Deze zomer wordt dit alles dus als eerste aangepakt, want dit is echt niet ok.

Vloerverwarming beperkte hoogte

afbeelding van chuckie
24/02/2021 - 20:01

Bezig met renovatie en 1 van de dingen die ik wil doen is heel de vloer uitbreken, isoleren en vloerverwarming steken. Huis heeft zo goed als overal kruipkelder, in de winter verlies ik daar veel warmte. Nu op men plannen stond vloerdikte van 15 cm, dus dat zat wel goed.

keuze verwarming

afbeelding van kris.herpels
17/02/2021 - 09:44

In mijn vakantiehuisje ga ik de stokoude mazoutketel vervangen. Maar ik twijfel of ik voor gas, electriciteit of pellets moet gaan. Gezien het niet permanent bewoond is, moet de verwarming maar occasioneel werken en moet die er ook voor zorgen dat de waterleidingen in de winter niet bevriezen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Verwarming en technieken