Verwarming en technieken | Ecobouwers.be

Verwarming en technieken

Compacttoestel?

afbeelding van HVH
18/01/2021 - 00:31
HVH

Even de huidige situatie schetsen :

Waarom waterstof niet geschikt is om je huis te verwarmen

Hoe berekenen?

afbeelding van noella
30/12/2020 - 12:06

Is er een manier waarop ik het vermogen van oude DEF radiatoren (met verschillende panelen achter elkaar) te weten kan komen (op basis van afmetingen bvb) ?
Mijn huisbaas heeft de 2 eerste jaren geen gevolg willen gegeven aan mijn vragen om knoppen te zetten op mijn 7 chauffages. Enkel beloven.Daarmee steeds een hoge eindafrekening. Verleden jaar dan toch in orde gebracht. Dit jaar krijg ik geld terug. Stonden ook maar 3 radiators meer aan. Maar ik zou willen weten hoeveel verschil het maakt met 4 radiators minder. Zo kan ik dit onder zijn neus leggen. Alvast bedankt.

Inbouwhaard op pellets met CV-koppeling en ruimteluchtonafhankelijk?

afbeelding van NRK
30/12/2020 - 11:10
NRK

Beste forumleden,

Voor de verwarming van een binnenkort te verbouwen woning ben ik op zoek naar een verwarmingsbron. Ik had graag in de leefruimte een pellethaard ingebouwd met hoog waterzijdig rendement die ik dan zou koppelen aan een voorraadvat met zonnepanelen. Bestaat dit in een zogenaamd gesloten systeem (raumluftunabhängig). De reden is dat ik graag zo luchtdicht mogelijk zou verbouwen (streefdoel is passiefnorm). Als ik zoek naar gesloten systemen kom ik evenwel steevast alleen uit op losstaande modellen. 

Ik ben op zoek naar ideeën/ervaringen voor mijn energie-overschot.

afbeelding van mischa72
18/12/2020 - 13:23

Beste medebouwers,

Ik hoop dat mijn vraagstelling niet in het verkeerde deel van het forum terechtkomt (mijn eerste post hier).

Is het zinvol om een geothermisch veld actief te verwarmen?

afbeelding van StevenVdb
11/12/2020 - 16:10

Klassiek wordt er aangeraden (verplicht) om passief te koelen tijdens de zomer om uw geothermisch veld terug op te laden.

Maar stel nu dat het zomer is, uw zonneboiler zit vol, en uw zonnepanelen produceren meer energie dan dat je verbruikt. Zou het dan zinvol zijn om actief energie van uw zonneboiler met een circulatiepomp in uw geothermisch veld (horizontaal of verticaal) te steken?

Kwestie dat je in de winter start met een veld van 15° ipv met een veld van 12°

 

 

Is een mazoutbrander duurder in verbruik dan een mazout ketel. Ik wil namelijk mijn hout cv ketel ombouwen naar mazout.

afbeelding van Taylor
09/12/2020 - 18:25

Goedenavond, ik wil mijn hout cv ketel ombouwen naar mazout door middel van een mazout brander nu is mijn verteld dat een mazoutbrander duurder in verbruik is dan een mazout ketel. Klopt dit? 

Berekenen dimensies leemkachel

afbeelding van Sebpe
13/11/2020 - 20:42

Beste allen

Wij zijn aan onze renovatie bezig, en ons verwarmingssysteem zal bestaan uit een massakachel met warmtewisselaar, vloerverwarming, buffervat (2000 L), en zonneboiler. Dit systeem zal ook SWW voorzien, en het buffervat zal dus bovenaan waarschijnlijk worden bijverwarmd van 40 tot 55-60 graden met een weerstand. 

Hoewel ik niet weet of we de passiefstandaard gaan halen, wordt ons huis stevig geisoleerd en luchtdicht afgewerkt. Wat ik wil vermijden is dat we de kachel gaan overdimensioneren, en het dus te warm gaan hebben. 

douche warmtewisselaar kiezen: criteria, types, merken,...?

afbeelding van hannes.de schrijver_1
13/11/2020 - 14:54

Dag ecobouwers,

Een relatief onbekend en onbemind maar zeer slim lijkend ding voor je nieuwe sanitaire installatie, zeker in combinatie met een warmtepomp, is de douche warmtewisselaar. Het idee is simpel: het warme douchewater dat wegvloeit, kan toch even goed zijn warmte afgeven aan het koude toevoerwater.

Vraag is: hoe kies je het beste model? Welk aanbod is er zoal? 

Ik zoek een verticaal model en vraag me af welke types en modellen jullie kennen of aanraden:

Pagina's

Abonneren op RSS - Verwarming en technieken