Strobalenbouw | Ecobouwers.be

Strobalenbouw

Een circulaire renovatie in hartje Brussel: Hanne vertelt hoe.

Aan de slag met kalkhennep: ecologisch, lokaal en circulair

Strobalen als biologisch, circulair isolatiemateriaal

Strobalen zijn nog niet erg bekend, maar zelfs ten opzichte van andere hernieuwbare, ecologische materialen hebben ze een voetje voor. Wim Huntjens van BAS Bouwen legt uit waarom.

hulp gezocht bij strobalenbouw

afbeelding van kim.scheers
07/08/2019 - 18:47

Vanaf zondag 7 augustus beginnen we met het vullen van ons dak met strobalen. Aangezien met 2 werken vlotter en plezanter is dan alleen zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers.Geen hoogtevrees is een pluspunt. De werf is gelegen te Sint-Niklaas. 

Vrijwilliger bij ecologisch bouwen

afbeelding van isabel.locquet
25/07/2019 - 23:25

Hallo!

Ik ben een 20 jarige studente architectuur, die geïnteresseerd is in ecologisch bouwen. 
Aangezien dit pas op het einde van mijn studie voor een deel aanbod komt, wil ik graag nu al hierover info opdoen.

Vandaar bied ik me als gratise hulpkracht aan. Om met materialen zoals leem, stro en hennep te werken.

zonwering (tegen opwarming) + vliegengaas + anti-inkijk + nachtverduistering + ecologische materialen?

afbeelding van guy en karoline
15/04/2019 - 13:28

Ik weet niet goed hoe ik de vraag juist moet stellen, maar bestaat er zoiets als een combinatie van zonwering (tegen opwarming) + vliegengaas + anti-inkijk + nachtverduistering, en dit allemaal in duurzame en ecologische materialen (dus geen plastiek in huis waar de zon op schijnt en giftige dampen afgeeft) en waar stof niet al te veel vat op krijgt?

hulp gezocht bij strobalenbouw

afbeelding van kim.scheers
08/10/2018 - 11:30

Wij zijn gestart met het bouwen van een zeshoekig strobalenhuis in Sint-Niklaas. Momenteel zijn enkel de funderingen klaar. Binnenkort hebben we in sommige fasen veel mensen nodig, bijvoorbeeld bij het houtskelet, het stro in het dak steken, het stro in de muren, het lemen. Misschien zijn hier mensen die zelf zo'n project willen starten of gewoon interesse hebben om eens te komen helpen. Laat gerust weten in welke fase je interesse zou hebben. Dagen liggen nog niet vast.

aannemers houtskelet strobaalwoning

afbeelding van Janes Demeersseman
04/09/2017 - 21:41

Hallo, 

Wij zijn klaar voor de start van onze eigen strobaalwoning. 
Hiervij is onze doelstelling om voor een beperkt budget, toch een zeer ecologische en duurzame woning neer te zetten: grotendeels doe-het-zelf. 
Voor onze houtskelet hebben we voorlopig nog maar één bedrijf gevonden dat houtskeletbouw maakt op maat voor doe het zelvers.
We zijn opzoek naar een soort van ikea pakket waarbij de balken en houtverbinden op maat gezaagd zijn en we de balken zelf in elkaar steken. 

Gezocht: eigenaars van energiezuinige woningen

afbeelding van Yanti Ehrentraut BBL
07/08/2017 - 17:27

Ben je eigenaar van een passiefhuis, lage-energiewoning* of heb je een deel van je woning energievriendelijk en duurzaam verbouwd? Wil je kandidaat-bouwers een rondleiding geven om je bouw- en woonervaringen met hen te delen? Dan vragen we graag jouw medewerking voor onze campagne Ecobouwers Opendeur.

Pagina's

Abonneren op RSS - Strobalenbouw