Ik wil een waterontharder plaatsen en twijfel tussen een klassieke met zoutspoeling en ene met C02 inspuiting ! Onze waterhardheid is momenteel 18 Franse graden . Wie wil er zijn ervaringen delen , vooral voor het toestel met C02 inspuiting want het toestel met zoutspoeling is mij al bekend ! Mvg Marc
Voor een energetisch ingrijpende renovatie en uitbreiding van een vrijstaande jaren vijftigwoning ben ik momenteel aan het nadenken over het energetische luik met in het bijzonder de technieken voor ruimteverwarming en sanitair warmwaterbereiding.
De groene daken zijn aangesloten op gemeenschappelijke regenput met andere daken, daardoor een vermoeden dat geel water van groen dak zou komen. Hoe kan dit opgelost worden. appartementsgebouw opgeleverd 2013 onder wet Breyne. en 10 jaar garantie. Is er een fout door de bouwheer. Het regenwater kan niet gbruikt worden voor te wassen van kledij, verder moet iedere dag gele aanslag in wc aangepakt worden. Dit lijkt mij een concept fout te meer dat VMM dit aangeeft niet te doen. zie Bijlage
Goede morgen beste forumleden. Ik ben nieuw op dit interessante forum als actieve gebruiker, maar volg het al een hele tijd.
Nu mijn bedenking: Het viel mij de laatste dagen op hoe onaangenaam koud het koude water uit de kraan wel kan zijn als het een tijdje loopt. Ik schat de temperatuur op 15° of minder.
Onder mijn huis zit een kruipruimte van circa 80cm hoogte.
Er staat altijd een 10a15cm water in, wegpompen heeft geen zin want het komt terug, dus wellicht grondwater. Dit is altijd al zo geweest, en dan spreek ik terug tot 1997 toen mijn ouders het huis kochten.
In huis zijn er geen vochtproblemen, de welfsels liggen op roofing, dus er is een waterkering. En in de kruipruimte ben ik niks verloren, moet er dus niet zijn.
Wij zijn bezig met de voorbereiding van de bouw van een Ecodorp in Veldhoven Nederland. Inmiddels is duidelijk dat wij gebruik gaan maken van droogtoiletten in combinatie met composteren (methode Jenkins), voor alle 40 huishoudens. Zwart water blijft daardoor dus achterwege. Eautarcie.org beveelt voor de zuivering van het grijs water daarbij het Traiselectsysteem aan. Wij overwegen dit dan ook toe te gaan passen. Helaas is het zo dat het achterwege blijven van zwart water erg weinig voorkomt en het Traiselect daardoor weinig wordt toegepast.
Bij verbouwingen ontdekten we een oude waterput onder onze achterbouw.
Een halve meter onder onze betonplaat zit een put van 3 meter diep, bestaande uit betonnen ringen. De bodem bestaat uit zand en zelfs na een lange droge periode staat het water nog 1,5m hoog.
Dit leek ons perfect om als backup te dienen voor de wc’s. (hiervoor reeds 2 x 7500l regenwater voorzien)
Nu is weliswaar de énige moment dat deze put bereikbaar is. Deze zal in de toekomst onder onze woonkamer liggen.
Binnenkort start de droogzuiging of grondbemaling om nadien de fundering van onze nieuwbouw te kunnen steken, alsook de kelder en 2 regenwaterputten van 10.000 L.
Er is misschien een mogelijkheid om het water te lozen in een beek. Deze is 200m verder maar wel bereikbaar. Als de kelder en de putten echter gestoken worden, moeten deze gevuld worden met water zodat ze niet gaan 'drijven'. Dat zal waarschijnlijk met leidingwater gebeuren (aangezien er niet veel andere mogelijkheden zijn). Het gaat om +-35.000 liter. Zonde van al dat leidingwater!