Regenwaterrecuperatie en hergebruik | Ecobouwers.be

Regenwaterrecuperatie en hergebruik

Wat moet ik doen na mijn grond boor?

16/07/2019 - 22:06
Prt

Ik heb een borong gemaakt van 90, heb reed ook de water gezien en gehoort.
Ik steek mijn PE buis van 32 in mijn wachtbuis zal ik zeggen.
Maar als ik begin te trekken trek ik de aarde mee.
Waar maak ik de fout?
Of wat moet ik nu doen.
Alvast bedankt allemaal

Hydraloop: grijs water hergebruiken

114 liter waterverbruik per dag. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij zweeft de Vlaming doorgaans rond dat gemiddelde. 24 liter verdwijnt langs het doucheputje. 21 liter wordt opgeslokt door het toilet.

Klopt het dat je geen IBA/rietveld mag plaatsen als je kan aansluiten op het rioleringsnet?

29/04/2019 - 20:24

Ik kreeg zonet dat antwoord van de gemeentediensten.

Indien ja: is dit een richtlijn op lokaal of regionaal niveau en wat kan hierachter de redenering zijn?

Wij zouden graag een rietveld aanleggen om zo ons afvalwater te zuiveren en ofwel te laten infiltreren, ofwel nog eens te gebruiken voor in de tuin.

Code oranje: 25 tips om water te besparen

België, en bij uitbreiding het volledige Noordelijke halfrond, kreunt onder de hitte. In afwachting van de verlossende plensbuien is water besparen het enige logische bestrijdingsmiddel.

waterput ontdekt

04/07/2018 - 14:29

Gisteren per toeval een waterciterne van ca 2000 L ontdekt onder de vloer op de koer. Ik zie maar 1 pijp en vermoed dat het een overlooppijp is naar de riool. Ik zie geen toevoer waardoor ik denk dat het een grondwater citerne is. Tenzij het vroeger een regenwaterput was en de toevoer werd afgesloten, maar zou die put dan na al die jaren (5 jaar) niet droog moeten staan? Het ziet er helder water uit, geen vervuiling met het blote oog. Ik wil in deze tijden van droogte het water gaag gebruiken voor tuin- en moestuin. Moet ik het eerst nog laten testen?

Slimme verhardingen in de tuin: wat kan en wat kan niet?

Een tuinpaadje, patio, terras of oprit: zowat elke Vlaamse tuin telt één of meerdere tuinverhardingen. Gemakkelijk in onderhoud, dat wel, maar niet altijd lief voor de natuur. Want hoe meer verhardingen, hoe minder water de grond kan opnemen. Niet voor niets wordt een betonstop tegen 2040 afgekondigd.

Leo Van Broeck: een waardig 'Bouwmeester' ?

14/04/2018 - 01:48

Aangezien het al ruim een maand wachten is op Godot, voor wie publiek verzocht aan een overheidsdienst - 'BouwMeester', in casu Leo Van Broeck - om de regels van openbaarheid van bestuur na te leven … https://www.ecobouwers.be/comment/442339#comment-442339 … zal niemand er iets op tegen kunnen hebben dat Costaccountant zich 's buigt over 'duurzaam wonen' volgens diezelfde 'Bouwmeester' Leo Van Broeck: 

Kan mos op dakpannen oorzaak zijn van vuil regenwater?

02/02/2018 - 17:05

Ik heb sinds 2003 een betonnen regenwaterput van 6000l in gebruik met een betonnen voorbezinkput met tussenschotten van 1500l. De voorbezinkput maak ik elk jaar schoon, de regenput zelf +/- elke 5 jaar. Er komt dan wat slib uit, maar naar mijn aanvoelen ook niet echt zoveel. Ook zaken als bladeren, zaadjes e.d. zijn niet overvloedig aanwezig.

energie vraagstuk voor 6 "gekoppelde" woningen

28/08/2017 - 10:30

Beste forumleden,

ik ben op zoek naar de "ideale" en toch realistische oplossing betreffende nutsvoorzieningen in een "Hypothetische situatie".

Pagina's

Abonneren op RSS - Regenwaterrecuperatie en hergebruik