Regenwaterrecuperatie en hergebruik | Ecobouwers.be

Regenwaterrecuperatie en hergebruik

Eén of 2 regenwaterputten best voor zuivering?

23/03/2020 - 17:38

Dag allen,

Wij zullen bouwen, een huis met plat dak, in totaal ongeveer 120m² dakoppervlakte. Dicht bij de woning zal een eik jaarlijks haar bladeren verliezen op dit platte dak. 

De vraag is eenvoudig: 

  • éen grote regenput van 10.000l 
  • OF twee putten met hevel

==> wat levert het zuiverste/properste water op en waarom? (mits gebruik van welke filters/technologieën)
==> op welke websites of bronnen zou ik hierover meer te weten kunnen komen? 
==> welke experten zijn hierover te consulteren?

Diameter en materiaal hevel

29/02/2020 - 18:35

Ik heb een kunststofregenwaterput (put2) bijgeplaatst en heb nu 2 putten naast mekaar van rlk 1500L. IK wil deze met een hevel verbinden .

.- Welk materiaal neem ik er best voor. Een flexibele buis kan ik niet plooien in een hoek van 90gr. en in put 2 kan ik deze nergens bevestigen. Ik wil zeker zijn dat deze buis/darm niet gaat zweven. Dus... best een harde buis??

Daar ik de hevel ha opstarten in put 1, heb ik dar liefst een flexibele darm en voor de verbindingen tussen beide putten dacht ik ook aan een flexibele.

Gebruik van regenwater en grijs water. Welke zuiveringssystemen zijn gekend en welke firma's kunnen inlichtingen geven?

24/02/2020 - 16:49

Er is een watertekort en de laatste jaren wordt het verbruik van leidingwater beperkt. Wij zoeken naar systemen om regenwater om te zetten in water met drinkwaterkwaliteit voor douche,.... en om grijs water te zuiveren tot water voor toilet, wasmachine, tuin....

 

Wat moet ik doen na mijn grond boor?

16/07/2019 - 22:06
Prt

Ik heb een borong gemaakt van 90, heb reed ook de water gezien en gehoort.
Ik steek mijn PE buis van 32 in mijn wachtbuis zal ik zeggen.
Maar als ik begin te trekken trek ik de aarde mee.
Waar maak ik de fout?
Of wat moet ik nu doen.
Alvast bedankt allemaal

Hydraloop: grijs water hergebruiken

114 liter waterverbruik per dag. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij zweeft de Vlaming doorgaans rond dat gemiddelde. 24 liter verdwijnt langs het doucheputje. 21 liter wordt opgeslokt door het toilet.

Klopt het dat je geen IBA/rietveld mag plaatsen als je kan aansluiten op het rioleringsnet?

29/04/2019 - 20:24

Ik kreeg zonet dat antwoord van de gemeentediensten.

Indien ja: is dit een richtlijn op lokaal of regionaal niveau en wat kan hierachter de redenering zijn?

Wij zouden graag een rietveld aanleggen om zo ons afvalwater te zuiveren en ofwel te laten infiltreren, ofwel nog eens te gebruiken voor in de tuin.

Code oranje: 25 tips om water te besparen

België, en bij uitbreiding het volledige Noordelijke halfrond, kreunt onder de hitte. In afwachting van de verlossende plensbuien is water besparen het enige logische bestrijdingsmiddel.

waterput ontdekt

04/07/2018 - 14:29

Gisteren per toeval een waterciterne van ca 2000 L ontdekt onder de vloer op de koer. Ik zie maar 1 pijp en vermoed dat het een overlooppijp is naar de riool. Ik zie geen toevoer waardoor ik denk dat het een grondwater citerne is. Tenzij het vroeger een regenwaterput was en de toevoer werd afgesloten, maar zou die put dan na al die jaren (5 jaar) niet droog moeten staan? Het ziet er helder water uit, geen vervuiling met het blote oog. Ik wil in deze tijden van droogte het water gaag gebruiken voor tuin- en moestuin. Moet ik het eerst nog laten testen?

Slimme verhardingen in de tuin: wat kan en wat kan niet?

Een tuinpaadje, patio, terras of oprit: zowat elke Vlaamse tuin telt één of meerdere tuinverhardingen. Gemakkelijk in onderhoud, dat wel, maar niet altijd lief voor de natuur. Want hoe meer verhardingen, hoe minder water de grond kan opnemen. Niet voor niets wordt een betonstop tegen 2040 afgekondigd.

Pagina's

Abonneren op RSS - Regenwaterrecuperatie en hergebruik