PV panelen en zonneboiler | Ecobouwers.be

PV panelen en zonneboiler

Een elektrische auto als thuisbatterij: waar staan we?

verwarming middels zonnewarmte

afbeelding van CeesT
29/08/2020 - 11:00

Hallo, we zijn met een renovatie van een oude en grote boerderij in Fr bezig ( hierin komen 3 woningen) en op het punt beland dat we een keuze qua verwarming moeten gaan maken.

Nu hebben we het advies gekregen om te gaan werken met een ringleiding langs de drie woningen en een aparte stookruimte met een bufferboiler van 5000L. Die gedachte ondersteunen we. Maardan... 

Wat is een degelijke dakdoorvoer plat dak? (luchtdicht&geïsoleerd-Ventilatie+PV)

afbeelding van hannes.de schrijver_1
29/07/2020 - 11:06

Dag allemaal,

Via dit topic ben ik op zoek naar ervaringsdeskundigen die voorbeelden kunnen geven van de gekozen materialen, luchtdichting en isolatie van hun dakdoorvoer, plus waarom je er al dan niet tevreden over bent. Dit zowel voor ventilatie als voor PV-panelen. Het is me immers onduidelijk hoe ik moet beoordelen welke dakdoorvoer 'goed genoeg' is en dezelfbouwbedrijven leggen de lat mogelijks wat lager dan de ecobouwer. ;-) Hopelijk delen jullie je kennis: 

Voor ventilatie doorvoer:

2020 zonneboiler met warmtepomp in BEN

afbeelding van bramv101
13/07/2020 - 20:26

Allen, wat te doen in volgende situatie:

Oude woning wordt afgebroken: ik kan een zonneboiler (6m2 250L) en een HRgasketel(incl doorstroomboiler) voor radiatoren recuperen. Nieuwbouw in 2021 is een BEN. Echter in nieuwe woning is wens vloerverwarming, dus ketel voor radiatoren zijn we sowieso kwijt, correct? Wat kan ik nu best met die zonneboiler combineren (warmtepomp of CV ketel geschikt voor VV?).

Nr.1 vereiste is comfort - met 2 badkamers en 5 personen wil ik niet zonder warm water vallen in de douches

Zonnepanelen: ben ik beter af met een analoge of met een digitale meter?

De digitale meter wordt in etappes uitgerold over heel Vlaanderen. De Vlaamse overheid laat ons nog tot eind 2020 zelf beslissen volgens welk stelsel we gefactureerd willen worden: volgens het analoge, of volgens het nieuwe digitale systeem. Ludovic Vigneron, zaakvoerder van Advenso legt het verschil uit.

PV panelen in 2020 of 2021?

afbeelding van Kevin LLB
06/06/2020 - 23:24

Wij kopen een huis en tekenen in augustus de akte. Het plan was om zo snel mogelijk zonnepanelen te laten installeren om nog gebruik te kunnen maken van de terugdraaiende teller.

Tot er nu plots recentelijk verkondigd werd dat vanaf 2021 een subsidie bekomen kan worden voor de installatie van PV panelen.

Wat zijn jullie ervaringen/bedenkingen hiervan? Is het voordeliger om alsnog die terugdraaiende teller te proberen bekomen door nog in 2020 te laten installeren? Of is die eenmalige premie dan toch eerder interessanter? 

PV: Welke omvormer gebruik in voor Oost-Westopstelling

afbeelding van GLenM
01/05/2020 - 15:17

Beste,

Welke omvormer plaats ik in volgende Oost-Westopstelling:
8x310Wp panelen in Oost-Westopstelling op SolarSpeed triangel systeem (12,5°!) (dus 2 rijen van 4 panelen) met installatievermogen van 2480Wp.

Heeft het in deze opstelling zin een omvormer van 2,0 kW te gebruiken (zoals verkoper voorstelt) of volstaat hier een 1,5kW? Is hier op de middag door de helingshoek van 12,5° een hogere piek dan 1,5kW mogelijk?

Ik krijg deze Oost-Westoptelling op geen enkele webtool gesimuleerd. Tips welkom

Alvast bedankt voor de feedback

Frequentie van 100Hz als omvormer zonnepanelen opstaat

afbeelding van wesley89
03/04/2020 - 17:24
Beste
 
We hebben behangen en slapen nu in een andere kamer en ik merkte dat mijn wekkerradio na een tijd voor loopt en op onze slaapkamer is dat niet. En aangezien dat geen recent model is wist ik dat die verder telt aan de hand van de frequentie. Ik heb daarom deze is gemeten met een multimeter en op L1 meet ik 50Hz, L2 wisselt en op L3 meet ik 100Hz. 
 

Pagina's

Abonneren op RSS - PV panelen en zonneboiler