Na-isoleren | Ecobouwers.be

Na-isoleren

Plat dakje na-isoleren (5,5 m²)

afbeelding van Maarten Van Tongel
17/05/2022 - 15:37

Beste

We zijn alle isolatie aan het bekijken. Van muren tot daken. Alle daken zijn reeds goed geïsoleerd maar één stukje wat minder.
Het gaat over een klein plat dak van 5;5 m² welke onder de roofing reeds enkele centimeters (ik denk 3 cm) isolatie ligt in de vorm van PIR platen. 

Binnenisolatie + leem

afbeelding van MelissaDHaen
13/05/2022 - 21:15

Hallo iedereen,

Even raad nodig want we geraken er niet meer aan uit.

We willen graag onze voorgevel langs binnen isoleren. We beseffen dat het beter is langs buiten maar dit is momenteel geen optie.

Muren staan voorlopig kaal tot op de oude baksteen. We willen graag afwerken met leem.

Welke isolatie plaatsen we nu best tegen de muur zodat er gemakkelijk op geleemd kan worden?

Bedankt alvast!

In Situ Pur

afbeelding van VDHPatrick
13/04/2022 - 10:14

Beste,

Gezien de astma van mijn vriendin aan pur in situ pur, formaldehyde, veel soorten gebruikte pleister etc.. en heel veel zaken die in recente woningen gebruikt worden zou ik graag willen weten vanaf welke jaren pur in situ als isolatie zo massaal gebruikt werd in woningen en in spouwmuren. Zijn er bouwheren te vinden die milieuvriendelijkere alternatieven aanwenden ?

Zelf bouwen kan helaas niet meer door borstkanker bij mijn vriendin maar wij zoeken wel een pand om te wonen waar het draaglijk is met haar astma. 

 

Warmteplan: stap af van verwarming op gas of stookolie

Een warmteplan is een draaiboek waarin stap voor stap staat hoe je je woning kan afkoppelen van fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie. Een warmteplan stel je samen op met een expert van het provinciaal steunpunt duurzaam bouwen en wonen in jouw buurt.

Schapenwol als isolatiemateriaal

Een trui van schapenwol is heerlijk warm in de winter. Waarom dan niet je dak of muren isoleren met schapenwol?

Hoe correct Isoleren rond ramen en deuren

afbeelding van mbbs1024
26/02/2022 - 01:03

Ik wil mijn muren aan de buitenkant laten isoleren door middel van isolatieplaten die vervolgens afgewerkt worden met een crepy laag.
De buitenmuren bestaan uit een muur met spouw, en in de spouw zit een laag isomo, die waarschijnlijk niet correct geplaatst is, want bij onderzoek met een camera zie je op verschillende plaatsen de warmte door de muur komen.

Hiervoor heb ik verschillende aannemers op bezoek gehad, en ik krijg nogal tegengestelde berichten te horen over hoe de isolatie rond de ramen moet gebeuren.

Katoen isolatie dak -> dampscherm?

afbeelding van Nathan Janssens
12/01/2022 - 17:11

Hallo,

Ik zit te kijken om het dak te isoleren met katoenplaten. De voornaamste keuze voor dit materiaal is dat ik hier en daar lees dat je dan geen dampscherm aan de warme zijde nodig hebt. Kan iemand dat met zekerheid bevestigen?
Bovendien is de afstand tussen de balken ongeveer 30 cm, wat dikke PIR/XPS platen onhandig maakt en katoenplaten (doorgaans 60 cm breed) eigenlijk perfect.

kalkhennep vloerisolatie op betonplaat

afbeelding van Pieter.
12/12/2021 - 13:12

Bij de renovatie van een rijwoning wil ik op de betonplaat isoleren met een laag van 25cm kalkhennep.

Er wordt mij geadviseerd om voor kalkhennep blokken te gaan ipv kalkhennep zelf draaien met betonmolen, ivm de lange droogtijd van kalkhennep (1cm per week).

Maar deze blokken zijn wel prijzig. Traditionele XPS platen 14cm kosten minder dan de helft vd prijs terwijl de R-waarde hiervan stuk beter is. Ik twijfel dus nog een beetje :)

Heeft iemand ervaring met zelf draaien en aandammen van kalkhennep?

Alle advies en tips welkom!

 

Wie zoekt een restpartij houtvezel isolatie

afbeelding van Richard Daemen
09/12/2021 - 08:51

ik ben bijna klaar met mijn HSB woning en nu heb ik een partij houtvezel isolatie over. Deze matten zijn behandeld en werken brandvertragend en dempen het geluid en nemen extreem veel CO2 op. Heel prettig materiaal om mee te werken. 

Wie wil deze overkopen ?

https://link.marktplaats.nl/m1775590045

Ik heb ook isover schuimplaten liggen voor dakisolatie. 

tel: +31629557694

 

 

Sarkingdak: isoleer je dak van buitenaf

Traditioneel isoleer je een hellend dak aan de binnenzijde tussen de draagconstructie. Maar om allerlei redenen kan het aangewezen zijn om je dak van bovenop de isoleren.

Pagina's

Abonneren op RSS - Na-isoleren