Kachels en verwarmen met hout en pellets | Ecobouwers.be

Kachels en verwarmen met hout en pellets

Kan een buffervat te groot zijn?

20/11/2019 - 18:46

Kan een buffervat te groot zijn? Mijn huis is ongeveer 40 jaar geleden gebouwd door mensen die best een vooruitziende blik hadden. Het hele huis is voorzien van vloerverwarming (geen enkele radiator) en in de kelder hebben ze een buffervat geplaatst met de gedachte om de verwarming door een warmtepomp te laten verzorgen.

hoe kan ik elektrisch meten of de kachel brandt?

16/10/2019 - 08:39

Hallo,

ik heb mijn kachel (combi hout pellets) omgebouwd tot een CV kachel (door warmte collectors in te bouwen) die een buffervat van 1000 l water opwarmt. Ik meet het vat in het midden uit met een zwave module om in te kunnen schatten of ik nog een blok hout moet opgooien of niet. We stoken namelijk tot 85° C in het midden van het buffervat.

demonteren van een tulikivi - nunnauuni

18/09/2019 - 08:24

Beste allen,

Ik heb een tweedehands nunnauuni gekocht - een redelijk massief blok met bakoven - maandag (a.s.) ga ik hem demonteren.  Bijzonder spannend temeer daar ik dat nog nooit gedaan heb.  Hoe begin je eraan?  Welk gereedschap heb je nodig?  Gesteld dat er een steen breekt - kan je die nog vinden?  Mortel is soort gemalen kwarts met speciale lijm - heb ik al ergens gelezen - waar kan je dat kopen?  

Alle reacties meer dan welkom,

Paul

 

Welke wijze van verwarmen is het beste?

02/08/2019 - 16:18

Wij komen vanuit Nederland in België wonen. We hadden gepland een lucht-lucht warmtepomp aan te schaffen, in combinatie met zonnepanelen. Nu is ons door een isolatiebedrijf echter afgeraden om zonnepanelen te nemen: wij zijn overdag nauwelijks thuis en dat is juist de periode waarin de zon schijnt. En zonder zonnepanelen zou ook de warmtepomp niet aan te bevelen zijn.

Wat is dan wel de beste manier van verwarmen? Toch maar een centrale verwarming? Stoken op hout / olie / gas?

Met vriendelijke groet,

Otto Bonte

Duurzaam en goedkoop stoken met een pelletketel

21/02/2019 - 14:55

Beste leden,

Wij zijn een bedrijf die voorzien in het installeren van pelletketels en pelletkachels, als vervanger voor aardgas,propaangas en houtpellets.

Per 1 juli 2019 gaat de gasrekening weer omhoog met 15%. De overheid wil dat de huizen van het gas afgaan, en komen met het alternatief van pelletketels,heteluchtkachels en warmtepompen. Van deze opties zijn de heteluchtkachels en pelletketels(cv-ketels op pellets) veruit de meest goedkope en duurzame oplossing.  

Atag zonnegascombi voorzien van buffervat en CV kachel

27/01/2019 - 21:09

Wij hebben sinds een 10-tal jaar naar volle tevredenheid een Atag zonnegascombi (380l variant) met zonnepanelen op druk, heel het huis is voorzien van vloerverwarming. Wij hebben een gewone houtkachel in de woonkamer, even oud, die we zouden willen vervangen door een hoog rendementskachel met CV aansluiting om ook in de winter minder fossiele brandstof te moeen gebruiken.

hoe kan ik een houtkachel aansluiten

20/12/2018 - 17:22

Hallo, 

Ik heb een bescheiden afgelegen chalet dat ik af en toe gebruik. Vroeger stond hier een propaankachel maar wegens een overdaad aan stookhout zou ik een houtkachel willen installeren.

De schouw is als volgt opgebouwd : gemetste betonblokken, binnenmaat van de schouw 20x20 cm, ongeveer 2mxx hoog tot aan de dakrand. Vanaf de dakrand 1 m hoog gemetst halfsteens verband, openingen en afgedekt met een steen. Onderaan de schouw is een klein inspectieluikje. 

Heeft iemand ervaring met het plaatsen van een rotovent op een schoosteenbuis bij slechte trek.

16/12/2018 - 20:54

Bij bepaalde windrichting is er overdruk op het dak en trekt de schoorsteen van mn atmosferische ketel niet meet zodat die uitvalt op de TTB. Vraag is of een rotovent daar iets bij uithaalt en wat.

Ben op zoek naar bouwplan van een Nunnauuni speksteenkachel

14/12/2018 - 08:34
ATM

Beste leden,

ik ben op zoek naar bouwplannen van Nunnauuni speksteenkachels.

 

Iemand iets daarvan in zijn bezit?

 

mvg eddy

Pagina's

Abonneren op RSS - Kachels en verwarmen met hout en pellets