Kachels en verwarmen met hout en pellets | Ecobouwers.be

Kachels en verwarmen met hout en pellets

Duurzaam en goedkoop stoken met een pelletketel

21/02/2019 - 14:55

Beste leden,

Wij zijn een bedrijf die voorzien in het installeren van pelletketels en pelletkachels, als vervanger voor aardgas,propaangas en houtpellets.

Per 1 juli 2019 gaat de gasrekening weer omhoog met 15%. De overheid wil dat de huizen van het gas afgaan, en komen met het alternatief van pelletketels,heteluchtkachels en warmtepompen. Van deze opties zijn de heteluchtkachels en pelletketels(cv-ketels op pellets) veruit de meest goedkope en duurzame oplossing.  

Atag zonnegascombi voorzien van buffervat en CV kachel

27/01/2019 - 21:09

Wij hebben sinds een 10-tal jaar naar volle tevredenheid een Atag zonnegascombi (380l variant) met zonnepanelen op druk, heel het huis is voorzien van vloerverwarming. Wij hebben een gewone houtkachel in de woonkamer, even oud, die we zouden willen vervangen door een hoog rendementskachel met CV aansluiting om ook in de winter minder fossiele brandstof te moeen gebruiken.

hoe kan ik een houtkachel aansluiten

20/12/2018 - 17:22

Hallo, 

Ik heb een bescheiden afgelegen chalet dat ik af en toe gebruik. Vroeger stond hier een propaankachel maar wegens een overdaad aan stookhout zou ik een houtkachel willen installeren.

De schouw is als volgt opgebouwd : gemetste betonblokken, binnenmaat van de schouw 20x20 cm, ongeveer 2mxx hoog tot aan de dakrand. Vanaf de dakrand 1 m hoog gemetst halfsteens verband, openingen en afgedekt met een steen. Onderaan de schouw is een klein inspectieluikje. 

Heeft iemand ervaring met het plaatsen van een rotovent op een schoosteenbuis bij slechte trek.

16/12/2018 - 20:54

Bij bepaalde windrichting is er overdruk op het dak en trekt de schoorsteen van mn atmosferische ketel niet meet zodat die uitvalt op de TTB. Vraag is of een rotovent daar iets bij uithaalt en wat.

Ben op zoek naar bouwplan van een Nunnauuni speksteenkachel

14/12/2018 - 08:34
ATM

Beste leden,

ik ben op zoek naar bouwplannen van Nunnauuni speksteenkachels.

 

Iemand iets daarvan in zijn bezit?

 

mvg eddy

warmtepomp nu finoven kapot is?

14/11/2018 - 17:33

We wonen in een zelfgebouwd (redelijk geïsoleerd - ik zou nu véél beter isoleren) zuiders georiënteerde houtskeletbouw (bouwjaar 2005). We hebben het huis altijd verwarmd met een finoven (=massieve stenen houtkachel van Tighelaer).  Echt super warmte - die stralingswarmte.  Echter: kachel is versleten - echt waar.  Ik zou onmiddellijk een nieuwe willen plaatsen - zelf bouwen.  Ware het niet dat hout stoken niet echt ecologisch is...  Dus ben ik nu op zoek naar een alternatieve warmtebron.  Een warmtepomp?  Of zijn er andere alternatieven te overwegen?

ervaring met oeg solarpakket

15/09/2018 - 14:28

Heeft er iemand ervaring met de OEG solarpakketten? Namelijk 4plus voor schuindak met 4 collectoren.

Momenteel in overweging om een systeem van Viessman te installeren, maar iemand wees me op de pakketten van OEG.

Van waar het ernorme prijsverschil? Is dit te wijten aan het kwaliteitsverschil, indien dit er al is?

Zijn er überhaupt installateurs in vlaanderen die deze installaties leveren? 

Nicolas

 

Stillere ventilatoren in barbas panolux

30/08/2018 - 17:56

Hey iedereen,

Wij hebben een barbas panolux houtkachel waar we tevreden van zijn, alleen maken die ventilatoren een storend lawaai. Nu de winter er aan komt hadden we deze indien mogelijk graag vervangen door stillere exemplaren.

De bestaande ventilatoren zijn er van EBM W2S086. Dit type wordt niet meer gemaakt, maar er is nu wel een model uit met gelijkaardige specificaties, namelijk de ebm-papst 3650. Beide ventilatoren hebben een speed van 2650 RPM, geluidsproductie van 36 dB en een air flow van 75m2/u.

Hoever moet een dubbelwandig rookkanasl van houten balken in plafond blijven?ik zou max 5,5 cm links en rechts kunnen.

24/05/2018 - 09:54
Kev

Ik zou met een dubbelwandig rookkanaal door een plafond moeten gaan waarvan de balken ongeveer op 38 cm van elkaar liggen.de buiten diameter van het kanaal is 26,5.er is dus 5,5 ongeveer links en rechts.voor en achter iets meer.ik heb de balken voorzien van een calcium silicaat plaat voorzien van 2,5cm.er is dus nog een luchtspouw van 2,5 a3 cm.is dit voldoende brandveilig?

Pagina's

Abonneren op RSS - Kachels en verwarmen met hout en pellets