Kachels en verwarmen met hout en pellets | Ecobouwers.be

Kachels en verwarmen met hout en pellets

Speksteenkachel : assen tegen deur

afbeelding van orbea
13/10/2021 - 21:04

Bij het stoken van de speksteen kachel komen de assen tegen de deur. Dus bij het openen van de deur valt een deel van de assen op de vloer. Wat zou het probleem kunnen zijn?

Speksteenkachel: assen

afbeelding van orbea
12/10/2021 - 22:02

Bij het stoken van de speksteen kachel komen de assen tegen de deur. Dus bij het openen van de deur valt een deel van de assen op de vloer. Wat zou het probleem kunnen zijn?

5 mythes over verwarmen op gas

Een aanzienlijk deel van de totale CO2-uitstoot in Vlaanderen is gelinkt aan het verwarmen van woningen op aardgas.

nieuwbouw zonneboiler en houtkachel?

afbeelding van Gln
14/05/2021 - 21:27
Gln

Goeiemiddag,

We gaan een nieuwbouw woning bouwen, compakt, driedubbel glas en meer dan voldoende isolatie. We zijn er voor zowat alles uit maar we hebben wat moeite met de technieken.

Is er in België behoefte aan een site als www.allesverduurzamen.nl?

afbeelding van AllesDuurzaam
11/05/2021 - 13:47

Goedemiddag mede-forumleden,

Al een tijdje hou ik de vragen en discussies van dit forum in acht. Mooie inspiratie! Nu sta ik op het punt om mijn website www.allesverduurzamen.nl in Nederland te lanceren. Wetende dat e.e.a. in Belgie net wat anders aangepakt wordt (en op sommige vlakken zelfs voorop lopen t.o.v. de Nederlanders), vroeg ik mij af of het zin heeft om ook voor Belgie een dergelijke website te lanceren. De website is opgebouwd volgens een stappenplan, te weten:

Zijn er mensen die ervaring hebben met een cv-kachel?

afbeelding van jefs3386
12/02/2021 - 12:27

Beste,

Voor mijn nieuwbouw ben ik een aantal verwarmings- en sanitairopties aan het bekijken. Een haard was ik van plan om te voorzien, maar nu zie ik dat er een combinatie mogelijk is met de cv. Heeft iemand hier al ervaring mee? En met wat is dit goed te combineren voor het sanitair water?

Welke opties zien jullie om ecologisch te verwarmen gegeven de digitale meter onzekerheden??

afbeelding van Solange
21/01/2021 - 09:25

hallo, 

Ik zou dit jaar willen bouwen, ben me nu aan het bevragen ivm de verwarming. Voor mij is gas in feite uit den bose, elke fosiele brandstof... 

Mijn idee was warmtepomp lucht-water (vloerverwarming) in combinatie met zonnepanelen en warmtepompboiler voor warm water, maar nu de digitale meter er komt, moeten we dus rekening houden met het feit dat

plaatsers CV-pelletkachel en buffervat gezocht

afbeelding van geert devos
11/01/2021 - 15:17

Hallo,

voor een nieuw project zouden we verwarmen en sanitair WW produceren met een pelletkachel met warmwaterproductie, dat naar een (groot) buffervat gestuurd wordt (1500-2000 liter).

Daar zouden dan ook zonnepanelen op aangesloten worden, zodat grootste deel van het jaar met de zon verwarmd wordt.

Zijn er mensen die dergelijk systeem hebben geplaatst , graag ook adressen van firma's.

 NB : pelletkachelplaatsers genoeg , maar in combinatie met groot buffervat toch moeilijk te vinden !

Inbouwhaard op pellets met CV-koppeling en ruimteluchtonafhankelijk?

afbeelding van NRK
30/12/2020 - 11:10
NRK

Beste forumleden,

Voor de verwarming van een binnenkort te verbouwen woning ben ik op zoek naar een verwarmingsbron. Ik had graag in de leefruimte een pellethaard ingebouwd met hoog waterzijdig rendement die ik dan zou koppelen aan een voorraadvat met zonnepanelen. Bestaat dit in een zogenaamd gesloten systeem (raumluftunabhängig). De reden is dat ik graag zo luchtdicht mogelijk zou verbouwen (streefdoel is passiefnorm). Als ik zoek naar gesloten systemen kom ik evenwel steevast alleen uit op losstaande modellen. 

Waarom secundaire luchttoevoer onderaan (houtkachel)

afbeelding van Bierten
19/12/2020 - 11:32

Hallo,

Ik vroeg mij af wat het nut is van een secundaire luchttoevoer onderaan een houtkachel? Zoals je kunt zien in het (3d) onderaanzicht van de kachel (pdf) zitten de primaire en secundaire luchttoevoer naast elkaar, onderaan de kachel.
Ik heb trouwens problemen met mijn houtkachel: slechte verbranding en raam direct zwart. Schoorsteen is geplaatst door een specialist.

Bart Br.

Pagina's

Abonneren op RSS - Kachels en verwarmen met hout en pellets