Gebouwschil | Ecobouwers.be

Gebouwschil

Vlas isolatie als bio-ecologisch bouwmateriaal

Al meer dan 6000 jaar wordt vlas geteeld voor de productie van linnen. Dit lichte stofje laat misschien een verkoelend zomers briesje door, maar als isolatiemateriaal houdt het je in de winter lekker warm. 

Wienerberger focust op duurzame renovaties tijdens Batibouw

Bouwmaterialenproducent Wienerberger grijpt Batibouw 2018 aan om zijn duurzame renovatie-oplossingen in de kijker te zetten. De bouw- en renovatiebeurs loopt dit jaar van 22 februari tot 4 maart, en ook deze keer worden er weer veel bezoekers verwacht.

Hennep isolatie als bio-ecologisch bouwmateriaal

Hennep maakt furore in ecologische kringen, maar niet om de meest voor de hand liggende reden. De plant beschikt over een sterke vezelachtige structuur die tal van toepassingen heeft, waaronder bv. de productie van scheepstouwen of textiel. Ook als isolatiemateriaal verovert hennep al sinds enkele jaren zijn plaatsje in de kringloop.

Steenstrips op isolatie: veelgestelde vragen

Isoleren, isoleren, isoleren. Het is de mantra van duurzaam bouwen. Maar hoewel nieuwbouwwoningen standaard voorzien worden van een dik winterjasje, veroorzaakt buitengevelisolatie bij renovaties soms wel eens kopzorgen. Een simpele oplossing die in één klap isoleert én renoveert is isolatie met steenstrips.

houtsoorten shingles gevel en dak

10/01/2018 - 10:53

Hallo,

Voor een totaalrenovatie hebben we het plan opgevat; concreet ondertussen; om zowel voorgevel, dak en achtergevel te bekleden met houten shingles. Deze worden drievoudig overlappend gelegd op dak en dubbel overlappend op gevel. We hebben reeds ons licht opgestoken in Nederland voor het gebruik van red cedar afkomstig uit Canada. Heb gelezen dat de houtkap hier niet echt gereglementeerd is, verder moet het hout een heel lange weg afleggen om hier te geraken.

Waarmee rekening houden bij vervangen voordeur?

04/01/2018 - 20:16

Beste  mensen,

In september zijn wij ingetrokken in onze nieuwe woonst, een belle-étagewoning uit 1914. Eigenlijk moet zo goed als alles gerenoveerd worden. 

We hebben er bewust voor gekozen een jaartje te wachten alvorens een architect aan te spreken. Enerzijds om ons te informeren over ecologisch verbouwen, anderzijds om nog wat te sparen.

Wat is de burenpremie?

Wil je ook je huis deftig energetisch renoveren, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp of het zoeken van betrouwbare aannemers? Dan ben je niet alleen. Daarom riep Vlaanderen de burenpremie in het leven. De burenpremie is een Vlaamse renovatiepremie bedoeld om met z’n allen aan het renoveren te slaan.

Infoavond "Toekomstbewust renoveren" in Mechelen groot succes

Hoe renoveer je een oude rijwoning in de stad tot een betaalbare, hedendaagse en energievriendelijke woning?

Krijg gratis en objectief BENOvatieadvies op bis!

"Gewoon renoveren? Wie verstandig is, BENOveert. Met de B van Beter. Grondiger, efficiënter, goed gepland en met het juiste advies.

Pagina's

Abonneren op RSS - Gebouwschil