Financieel en juridisch | Ecobouwers.be

Financieel en juridisch

Tijdelijke aanvraagstop renovatiepremie en energiepremies in aanloop naar Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 juli worden de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen en de verschillende energiepremies van Fluvius geïntegreerd in Mijn VerbouwPremie. Pas vanaf 1 oktober 2022 zal je effectief de nieuwe Mijn VerbouwPremie kunnen aanvragen. In de tussentijd geldt een aanvraagstop. Wat betekent dit concreet voor jou? 

Nog iemand problemen met vervuiling in betonpanelen via firma Concrete House te Olen?

afbeelding van Concrete123
09/12/2021 - 15:04

Enkele jaren geleden bouwden we een betonnen woning via de firma Concrete House. Na de eerste winter werd al snel duidelijk dat we problemen hadden met de buitengevel. Er begonnen op verschillende punten op de gevel roestkleurige druipers zichtbaar te worden. Blijkbaar zou er pyriet vervuiling in de grondstof gezeten hebben voor het maken van onze betonpanelen. Deze vervuiling druipt vooral uit de gevel bij blootstelling aan slechte weersomstandigheden (vooral na herfst/winter dus).

5 valkuilen om te vermijden tijdens het energetisch renoveren van je woning

5 mythes over verwarmen op gas

Een aanzienlijk deel van de totale CO2-uitstoot in Vlaanderen is gelinkt aan het verwarmen van woningen op aardgas.

Tiny houses zoeken juridische grond

Isolatie onder betonnen vloerplaat

afbeelding van Tom1985
27/01/2021 - 22:48

Ik zag op de gesloten huizen dag, dat mensen isoleren onder de betonnen vloerplaat + zijkanten ipv er bovenop.
Ik vraag me dan af hoe de betegeling verloopt in dit geval. Wordt er dan rechtstreeds op de betonnen vloerplaat getegeld?

De BENOvatiecoach: gratis begeleiding voor jouw BENOvatie

Wil je ook je huis deftig energetisch renoveren, maar zie je op tegen de administratieve rompslomp of het zoeken van betrouwbare aannemers? Dan ben je niet alleen. Schrijf je dan vrijblijvend in voor de BENOvatiecoach. Vanaf het moment dat er 10 BENOveerders uit de ruime buurt en/of aanpalende gemeentes zich inschrijven, stelt Fluvius je een BENOvatiecoach ter beschikking.

Offertes erelonen verbouwing vergelijken

afbeelding van Kas_de_ramenas
29/08/2020 - 17:53

Zijn hier mensen die bereid zijn om eens offertes erelonen voor een verbouwing vergelijken?

Specifiek tasten we een beetje in het duister bij de stabiliteit en de technieken. Momenteel zijn we nog onze architect aan het selecteren. Maar nu krijgen we een offerte doorgestuurd waar de ingenieurskosten ook al bij zitten verwerkt, omdat het een multidisciplinair bureau is dat zowel architectuur als stabilteit als berekening technieken doet.

Met vriendelijke groeten

Kas

Maak van renoveren een kernpunt van de relance na corona

Zowel de bedrijfswereld als de milieubeweging stuurden een open brief aan minister van Omgeving Zuhal Demir. Daarin vragen ze om het geld dat vrijgemaakt wordt om onze economie te stimuleren na corona ook volop in te zetten voor woningrenovaties.

Uitstelgedrag van de zaakvoerder aannemingsbedrijf

afbeelding van Palyna
03/06/2020 - 13:08

Wij hebben een openstaand bedrag bij de aannemer staan - €1200. De zaakvoerder heeft nog in december 2019 beloofd om dit bedrag met een vergoeding te verhogen (wegens waterschade zichtbare plafonds en balken, en maanden lang overlast van regen en geluid - door zeer slechte organisatie van werken). Hiermee konden we materialen of werken bij hem bijbestellen.
Nog in december heb ik mijn voorstel voor gemaakt. Vanaf dan krijg ik geen antwoord van de zaakvoerder. Geen ja, geen nee, ook mijn geld niet terug. Op mails reageert die niet. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Financieel en juridisch