Elektriciteit, domotica en verlichting | Ecobouwers.be

Elektriciteit, domotica en verlichting

Heeft iemand ervaring met een auto opladen met zonnepanelen in een garage zonder netaansluiting?

afbeelding van Lambaerts
23/10/2021 - 11:02

Heeft iemand ervaring voor het gebruik van zonnepanelen te plaatsen op het platte dak van een garage zonder netsaansluiting voor het overdag opladen van een elektrische wagen? Wat is hiervoor nodig: zonnepanelen sowieso maar wat verder aan omvormer, aansluitpunt etc?

Ik overweeg deze oplossing omdat ik per week slechts enkele verplaatsingen maak van gemiddeld 50km/week en misschien dan tijdens de dagen dat ik de wagen niet gebuik zo zou kunnen bijladen met zonne-energie.

thuisbatterij en zonnepanelen, ecologisch ok?

afbeelding van lindedesmet
22/10/2021 - 16:44

Beste,
Is een thuisbatterij zelf ecologisch verantwoord? En wat met zonnepanelen, als ze hun dienst gedaan hebben? Zijn deze al op een verantwoorde manier recycleerbaar? 

Slimme domotica kan energie besparen voor jou

Je wasmachine die begint te draaien wanneer je zonnepanele

Extra steunmaatregelen voor Vlamingen met een nachtmeter voor elektriciteit

Premie: sturing elektrische warmte (Fluvius)

afbeelding van Jan004
01/09/2021 - 11:48

Zie onderstaande link:

https://www.fluvius.be/nl/thema/premies/premies-voor-huishoudelijke-klanten/sturing-elektrische-warmte

Zelf ben ik in het bezit van Niko Home Control. Dit komt volgens de lijst ook in aanmerking. Om aan de premie te kunnen voldoen, is één van de voorwaarden onder andere de volgende:

Verplichting in Vlaanderen om aan te sluiten op het elektriciteitsnet met elke verkavelingswoning?

afbeelding van Kievit
07/08/2021 - 17:11

Allen,

Voor een toekomstige co-housing op een verkaveld stuk grond vroegen wij ons af of het OK is om slechts 1 officiele (Fluvius) elektriciteitsmeter te hebben? Of dat het verplicht is dat elke woning op zijn verkaveld stuk, een aansluiting moet hebben?

We zouden graag achter de offciele teller verdelen naar alle woningen die hun eigen (niet-officiele) teller hebben. Op deze manier kunnen we de geproduceerde energie eerst verdelen onder ons, alvorens te injecteren in het net.

Wij verkopen onze duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoning

afbeelding van Emmanuela
05/06/2021 - 21:00

Helaas dienen wij onze duurzame en vooral energiezuinige nieuwbouwwoning (2020) te verkopen. Deze is gelegen in het landelijke Maldegem (Kleit). Dit betreft een alleenstaande woning op een oppervlakte van 435m² en een bewoonbare oppervlakte van iets meer dan 200m². De woning beschikt over geothermie met vloerverwarming en passieve koeling, zowel op het gelijkvloers als de eerste verdieping. Het E-peil is min 3, waardoor we 5j vrijgesteld zijn van onroerende voorheffing. Er zijn 3 slaapkamers, maar kunnen er 5 van gemaakt worden. Er liggen zonnepanelen op en er is regenwaterrecuperatie.

Welke WP nemen? 3fase of monofase

afbeelding van Fitz85
29/05/2021 - 15:10

Situatie: we hebben momenteel monofase aansluiting van 9,2 kVA. We hebben een op dit moment nog een terugdraaiende teller met zonnepanelen.

Is er in België behoefte aan een site als www.allesverduurzamen.nl?

afbeelding van AllesDuurzaam
11/05/2021 - 13:47

Goedemiddag mede-forumleden,

Al een tijdje hou ik de vragen en discussies van dit forum in acht. Mooie inspiratie! Nu sta ik op het punt om mijn website www.allesverduurzamen.nl in Nederland te lanceren. Wetende dat e.e.a. in Belgie net wat anders aangepakt wordt (en op sommige vlakken zelfs voorop lopen t.o.v. de Nederlanders), vroeg ik mij af of het zin heeft om ook voor Belgie een dergelijke website te lanceren. De website is opgebouwd volgens een stappenplan, te weten:

Je ogenblikkelijk verbruik bij digitale meter zien?

afbeelding van walter-8
20/03/2021 - 13:36

Om de huisgenoten te helpen te begrijpen wanneer grote elektriciteitsverbruikers eventueel best gestart gestart worden.

Wat zijn opties alq je een digitale meter hebt om een schermpje in huis te hebben dat het ogenblikkelijk electrisch verbruik of opbrengst toont?

2de toepassing; iets dat de warmtepomp boiler kan starten als er zon is (of als er lang genoeg geen zon was).

Walter

Pagina's

Abonneren op RSS - Elektriciteit, domotica en verlichting