Ecobouwers Opendeur | Ecobouwers.be

Ecobouwers Opendeur

Bouw mee aan Vlaanderen’s grootste community voor (ver)bouwers met Bouwinfo

Ben je volop bezig met je bouwproject en heb je vragen?

Thematour in Sint-Niklaas: "Bezoek van een duurzaam gerenoveerde stedelijke woning" op 17 november

Tijdens Ecobouwers dagen organiseert ABLLO vzw op 17 november een fietstocht naar een gerenoveerde stedelijke woning in Sint-Niklaas. Daarbij krijgen je een overzicht van vele renovatiematerialen en – technieken. Als deelnemer krijg je alle kans om vragen te stellen.

Art deco rijhuis prachtig gerenoveerd met passieve achterbouw

Wat krijg je als je een interieurarchitect en een architectuurfotografe samen zet? Een woning waar je mond van openvalt, natuurlijk. En dat is exact wat Alexander en Valerie gedaan hebben.

Bekijk ook de technische fiche van deze woning.

Thematours: Ga mee op stap met ervaren gidsen langs duurzame realisaties

Ecobouwers neemt je graag mee op sleeptouw langs enkele opmerkelijke projecten met ervaren gidsen.  Bevriende organisaties uit Vlaanderen en Brussel hebben hun beste specialisten opgetrommeld om je wegwijs te maken in alle aspecten van duurzaam bouwen. 

Thematour in Landen: Fietstocht langs gerenoveerde woningen - 17 november

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Dialoog een fietstocht langs een duurzaam gerenoveerde woning en een duurzame hernieuwbouw in Landen.

Oproep C-Bouwers: Maak jouw bouwproject circulair!

Circulair bouwen is een topic dat steeds hoger op de ecologische en politieke agenda komt te staan, maar waar bouwheren en architecten nog vaak in het duister tasten als het gaat over concrete oplossingen en voorbeeldprojecten.

Cohousing en kernverdichting op topniveau in oude hoeve

Cohousing was nog nooit zo populair. Verschillende gezinnen die samenwonen en enkele gemeenschappelijke ruimtes delen heeft dan ook tal van voordelen. Soms geeft het zelfs toegang tot luxe die in een traditionele eengezinswoning haast onbetaalbaar is. Denk bijvoorbeeld maar aan een idyllische, ecologische zwemvijver.

“Ecobouwers hebben groene taxshift nodig”

Steeds meer milieubewuste bouwheren kiezen voor een warmtepomp. Maar ze betalen daar een onrechtvaardig hoge prijs voor, zegt Benjamin Clarysse, beleidsmedewerker van Bond Beter Leefmilieu. Lasten op elektriciteit zijn drie keer hoger dan die op stookolie.

Zijn er tijdens de Ecobouwers Opendeur ook woningen geronoveerd m.b.v. ESCo's?

09/11/2017 - 11:11

Voor mijn opleiding aan Avans Hogeschool doe ik onderzoek naar de succes- en faalfactoren van verschillende ESCo modellen (Energy Service Company's) en naar de financiële risico's hiervan. Ik zou graag willen weten of er woningeigenaren zijn die hier ervaring mee hebben en specifiek de woningen die meedoen aan Ecobouwers Opendeur. Wellicht kunnen deze dagen dan nuttige informatie opleveren voor mijn onderzoek. Alvast hartelijk dank!

Benieuwd naar de laatste nieuwe projecten? Een vraag voor experts? Welkom op de Trefdag Samenhuizen ! 25/11 te Brussel SH.be

06/11/2017 - 15:00

De Trefdag Samenhuizen is een dag vol uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring rond gemeenschappelijk wonen. We houden oa een projectenbeurs, expertenbeurs en workshops. Want wat is er makkelijker en praktischer dan alle informatie over samenhuizen projecten en organisaties onder één dak samen te kunnen vinden? Een plek waar je meteen ook met al je vragen terechtkan.

De Trefdag vindt plaats op zaterdag 25 november 2017 van 13u30 tot 18u in de Pianofabriek in Sint-Gillis (Brussel).

Pagina's

Abonneren op RSS - Ecobouwers Opendeur