Ecobouwers Opendeur | Ecobouwers.be

Ecobouwers Opendeur

Zie je door de bakstenen de muur niet meer? De Renovatiewijzer zet je op pad.

Bouw mee aan Vlaanderen’s grootste community voor (ver)bouwers met Bouwinfo

Ben je volop bezig met je bouwproject en heb je vragen?

Art deco rijhuis prachtig gerenoveerd met passieve achterbouw

Wat krijg je als je een interieurarchitect en een architectuurfotografe samen zet? Een woning waar je mond van openvalt, natuurlijk. En dat is exact wat Alexander en Valerie gedaan hebben.

Bekijk ook de technische fiche van deze woning.

Bel de huisdokter voor bouwadvies!

Hij weet weinig van de griep, maar van isolatie en zuinig verwarmen des te meer. Kurt Vanvelk gaat als huisdokter op bezoek bij mensen met verbouwplannen en maakt hen wegwijs in duurzaam bouwen. “Als ik wegga, hebben de mensen misschien wel barstende hoofdpijn”, geeft hij lachend toe.

Cohousing en kernverdichting op topniveau in oude hoeve

Cohousing was nog nooit zo populair. Verschillende gezinnen die samenwonen en enkele gemeenschappelijke ruimtes delen heeft dan ook tal van voordelen. Soms geeft het zelfs toegang tot luxe die in een traditionele eengezinswoning haast onbetaalbaar is. Denk bijvoorbeeld maar aan een idyllische, ecologische zwemvijver.

“Ecobouwers hebben groene taxshift nodig”

Steeds meer milieubewuste bouwheren kiezen voor een warmtepomp. Maar ze betalen daar een onrechtvaardig hoge prijs voor, zegt Benjamin Clarysse, beleidsmedewerker van Bond Beter Leefmilieu. Lasten op elektriciteit zijn drie keer hoger dan die op stookolie.

Zijn er tijdens de Ecobouwers Opendeur ook woningen geronoveerd m.b.v. ESCo's?

afbeelding van lauravanoorschot
09/11/2017 - 11:11

Voor mijn opleiding aan Avans Hogeschool doe ik onderzoek naar de succes- en faalfactoren van verschillende ESCo modellen (Energy Service Company's) en naar de financiële risico's hiervan. Ik zou graag willen weten of er woningeigenaren zijn die hier ervaring mee hebben en specifiek de woningen die meedoen aan Ecobouwers Opendeur. Wellicht kunnen deze dagen dan nuttige informatie opleveren voor mijn onderzoek. Alvast hartelijk dank!

Benieuwd naar de laatste nieuwe projecten? Een vraag voor experts? Welkom op de Trefdag Samenhuizen ! 25/11 te Brussel SH.be

afbeelding van Sofie Deberdt
06/11/2017 - 15:00

De Trefdag Samenhuizen is een dag vol uitwisseling van ideeën, kennis en ervaring rond gemeenschappelijk wonen. We houden oa een projectenbeurs, expertenbeurs en workshops. Want wat is er makkelijker en praktischer dan alle informatie over samenhuizen projecten en organisaties onder één dak samen te kunnen vinden? Een plek waar je meteen ook met al je vragen terechtkan.

De Trefdag vindt plaats op zaterdag 25 november 2017 van 13u30 tot 18u in de Pianofabriek in Sint-Gillis (Brussel).

Thematour in Sint-Niklaas: " Tocht langs 2 duurzaam gerenoveerde stedelijke woningen" op 11 en 12 november

Tijdens Ecobouwers dagen organiseert ABLLO vzw op 11 en 12 november een fietstocht naar 2 gerenoveerde stedelijke woningen in Sint-Niklaas (1 woning per dag). Daarbij krijgen je een overzicht van vele renovatiematerialen en – technieken. Als deelnemer krijg je alle kans om vragen te stellen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Ecobouwers Opendeur