Ik ben bezig met het ontwerp van een (tiny) huisje. Ik wil graag damp-open bouwen en een groen dak. Ik dacht epdm onder het groende dak te leggen. Dit is dampdicht. Ik heb gelezen dat een dampdicht dak niet gecombineerd kan worden met damp-open wanden. Klopt dat?Is het mogelijk om een damp-open dak te maken onder het groene dak? bv met een soort ventilerende laag ertussen. Mijn dak heeft een helling van 14 graden.
Wij plaatsen zelf de afwerkingsOSB. Hiervoor moeten we op bepaalde plaatsen een ronde uitsparing maken om over de ventilatie-afvoer/toevoer te schuiven. De grootte hiervan is 130. Voor de kleinere openingen hebben we een klokboor of vlinderboor maar deze afmeting is niet zo voorkomend. Iemand tips? Bedankt!
Heeft er al iemand gebouwd met systimber/houtschakelbouw voor een volledige nieuwe woning? Zie https://www.systimber.com/ Wat zijn de ervaringen hiermee oa
In de loop van 2020 gaan wij starten met een ingrijpende energetische renovatie. Als leek in de materie worstel ik wat met de technieken voor sww, cv en ander energieverbruik die we kunnen aanwenden voor ons bouwproject. Mijn vragen zijn hoe we onze woning het best verwarmen en voorzien van sww? Een combinatie van pv-panelen, warmtepomp voor vloerverwarming en sww lijkt ons wel wat, maar iedere werf is anders, ons systeem is nog te dimensioneren en ik zie de bomen niet meer door het bos.
Ik heb sinds kort een woning gekocht in een beschermd gedeelte van Brugge. Deze rijwoning is halfopen en tot heden nog niet geïsolleerd. Gezien we woning grondig zullen renoveren zal ik dus ook isolleren en bij gevolg ventilatie nodig hebben. Het huis heeft volle muren (35cm) (onderkapt en gevel behandeld tegen slagregen) en heeft houten roostering. De ramen zijn reeds vervangen naar HR-glas met houten frame (geen rooster) en het dak is reeds conform gerenoveerd en geïsolleerd.
Aangezien het al ruim een maand wachten is op Godot, voor wie publiek verzocht aan een overheidsdienst - 'BouwMeester', in casu Leo Van Broeck - om de regels van openbaarheid van bestuur na te leven … https://www.ecobouwers.be/comment/442339#comment-442339 … zal niemand er iets op tegen kunnen hebben dat Costaccountant zich 's buigt over 'duurzaam wonen' volgens diezelfde 'Bouwmeester' Leo Van Broeck:
Wij zijn langs Quackels geweest en sprak ons aan manier van werken en isolatiewaarde.
Mijn vraag is zijn er mensen die daarmee gebouwd hebben en wat zijn hun ervaringen goeie of slechte en houden ze aan hun afspraak.En qua verwarming is het zo dat het niet veel moet verwarmt worden,maar in de zomer is het dan geen broeikast,en voldoen ze aan de ventilatie normen.
Ik woon in een smalle rijwoning waar ik de binnenmuren met de buren (zee poreuze baksteen, pluggen houden niet) wens te voorzien van een voorzetwand die tevens enig akoestisch comfort zal bieden. Vermits de woning slechts 4m breed is wensen we deze wand zo dun mogelijk te houden.
Opties die ik overweeg:
- Metal studs van 50mm breed, opvullen met hout- of steenwol. Hierop een houtvezelplaat bevestigen, totale dikte = 60mm. Persoonlijk vind ik dit te veel verlies van oppervlakte. Bestaan er ook metal studs van slechs 30mm? Kan dit nergens vinden.