Circulair bouwen | Ecobouwers.be

Circulair bouwen

5.2 Technieken | Technieken bundelen

Als je erover nadenkt om jouw woning aan te passen of uit te breiden, kunnen de technische installaties niet achterwege blijven. In woningen worden leidingen vaak als ongewenst ervaren en worden ze weggestopt in muren en vloeren.

5.1 Technieken | Leidingen toegankelijk maken

4.3 Uitvoering | Een tijdelijke constructie plaatsen

De verschillende opbouwlagen van een woning gaan niet allemaal even lang mee. Een architect kan daarop anticiperen door in onafhankelijke lagen te bouwen om ze nadien te kunnen scheiden. En makkelijk scheiden, dat doe je door omkeerbare verbindingen te voorzien. Vergeet cement, moeren, nagels en lijm en kitten, denk aan kliksystemen en herbruikbare connectoren.

4.2 Uitvoering | Lagen scheiden

De verschillende opbouwlagen van een woning gaan niet allemaal even lang mee. Een architect kan daarop anticiperen door in onafhankelijke lagen te bouwen om ze nadien te kunnen scheiden. En makkelijk scheiden, dat doe je door omkeerbare verbindingen te voorzien.

3.4 Plan & Ruimte | Ruimtes delen

Hoewel de woonnood van levensfase tot levensfase en bewoner tot bewoner kan veranderen, wil dat niet zeggen dat de woning zelf constant drastisch moet wijzigen. Door mogelijke veranderingen vanaf het eerste ontwerp in rekening te brengen, bereid je ze alvast voor op de toekomst.

3.3 Plan & Ruimte | Opdeelbare woning

Hoewel de woonnood van levensfase tot levensfase en bewoner tot bewoner kan veranderen, wil dat niet zeggen dat de woning zelf constant drastisch moet wijzigen. Door mogelijke veranderingen vanaf het eerste ontwerp in rekening te brengen, bereid je ze alvast voor op de toekomst.

Binnenkijken bij een duurzame bouwadviseur

In Situ Pur

afbeelding van VDHPatrick
13/04/2022 - 10:14

Beste,

Gezien de astma van mijn vriendin aan pur in situ pur, formaldehyde, veel soorten gebruikte pleister etc.. en heel veel zaken die in recente woningen gebruikt worden zou ik graag willen weten vanaf welke jaren pur in situ als isolatie zo massaal gebruikt werd in woningen en in spouwmuren. Zijn er bouwheren te vinden die milieuvriendelijkere alternatieven aanwenden ?

Zelf bouwen kan helaas niet meer door borstkanker bij mijn vriendin maar wij zoeken wel een pand om te wonen waar het draaglijk is met haar astma. 

 

3.2 Plan & ruimte | Je woning toegankelijk maken

Hoewel de woonnood van levensfase tot levensfase en bewoner tot bewoner kan veranderen, wil dat niet zeggen dat de woning zelf constant drastisch moet wijzigen. Door mogelijke veranderingen vanaf het eerste ontwerp in rekening te brengen, bereid je ze alvast voor op de toekomst. Dat kan met eenvoudige ingrepen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de woning vandaag.

3.1 Plan & ruimte | Polyvalente ruimtes maken

Pagina's

Abonneren op RSS - Circulair bouwen