Circulair bouwen | Ecobouwers.be

Circulair bouwen

Iemand ervaring met zeoliet bouwplaten ?

afbeelding van VDHPatrick
20/11/2021 - 13:25

Beste, 

Iemand ervaring met zeoliet platen en luchtkwaliteit ?

Ik zie dat Knauf die produceert (maar denkend aan MP75 voor de Belgische markt ben ik op mijn hoede met Knauf) is maar is deze anders wel veilig qua grondstoffen en toeslagstoffen ? 

Gyproc heeft activ air maar ik vond niet terug welk bestanddelen deze schadelijke moleculen omzetten.

Iemand ervaring? 

Of zou Fermacel iets dergelijk hebben ? 

Alvast bedankt.

Op zoek naar circulaire producten? C-bouwers helpt je verder

Circulair bouwen zit in de lift. Maar hoe begin je er aan? Wat zijn de juiste strategieën, en welk bouwproducten of diensten zijn er op de markt? C-bouwers helpt je met die vragen. Stijn Brancart, specialist circulair bouwen bij Vibe, gidst je doorheen het platform. 

Stijn over circulair bouwen met hout

Stijn Gheysen bundelde zijn 10 jaar ervaring als aannemer in de bouw en ging aan de slag in zijn eigen houtskeletwoning. Stijn is adviseur bij Dialoog, al jaren gekend en geroemd voor advies en opleidingen rond duurzaam bouwen en verbouwen.

Muren met kalkhennep

Met kalkhennep kan je stevige muren bouwen die goed isoleren. Je kan kalkhennep ter plaatse storten in een houten frame, kiezen voor prefab, of werken met losse kalkhennepblokken. Evelien Willaert, adviseur bij Dialoog, geeft de belangrijkste eigenschappen en aandachtspunten mee.

Circulariteit in de praktijk: hergebruik is troef

THEMA CIRCULAIR: Bezoek circulaire woningen van ruwbouw tot afgewerkt huis tijdens Ecobouwers Opendeur

Circulair bouwen wint aan terrein. Met herbruikbare of hernieuwbare materialen en een doordacht ontwerp hoeft er geen bouwmateriaal onnodig op de afvalberg te belanden. Steeds meer (ver)bouwers slaan de weg in van circulair bouwen, en vertellen graag over hun keuzes. Van materiaal tot modulair ontwerp. 

Beschikbaarheid glasschuimgranulaat, nog iemand problemen?

afbeelding van chphe
09/09/2021 - 16:37

In het ontwerp van ons renovatieproject hebben we voorzien om de vloer van de aanbouw op een bed van 60cm glasgranulaat uit te voeren. Hiervoor hebben we een goede 16m³ nodig. Nu zijn we echter geconfronteerd met leverproblemen bij alle leveranciers die we contacteerde.

Opleiding werken met natuurpleisters regio brugge

afbeelding van Bram Lammens
05/07/2021 - 16:07

Weet er iemand waar ik in regio brugge een opleiding kan volgen om te werkrn met natuurpleisters?

merci bram 

Circulair metselwerk, hoe werkt dat?

Om ons grondstoffenverbruik te beperken en de CO2-uitstoot te reduceren, zet de bouwsector steeds meer in op circulair bouwen. Zo wil ‘den bouw’ gesloten kringlopen creëren waarin materialen niet zomaar meer verloren gaan. Ook de klassieke Vlaamse gemetselde muur zou er wel eens heel anders kunnen uitzien.

Een circulaire renovatie in hartje Brussel: Hanne vertelt hoe.

Pagina's

Abonneren op RSS - Circulair bouwen