BEN woning | Ecobouwers.be

BEN woning

Ik verkoop mijn Lohberger varioline 150 2de hands. Iemand alternatieven?

afbeelding van jonas-3
27/05/2022 - 12:15

De Lohberger voldoet niet aan onze verwachtingen. We zijn niet genoeg thuis om alles optimaal warm te houden.
Heeft er iemand weet van alternatieven die minder opvolging nodig hebben?

Binnenkijken bij een duurzame bouwadviseur

In Situ Pur

afbeelding van VDHPatrick
13/04/2022 - 10:14

Beste,

Gezien de astma van mijn vriendin aan pur in situ pur, formaldehyde, veel soorten gebruikte pleister etc.. en heel veel zaken die in recente woningen gebruikt worden zou ik graag willen weten vanaf welke jaren pur in situ als isolatie zo massaal gebruikt werd in woningen en in spouwmuren. Zijn er bouwheren te vinden die milieuvriendelijkere alternatieven aanwenden ?

Zelf bouwen kan helaas niet meer door borstkanker bij mijn vriendin maar wij zoeken wel een pand om te wonen waar het draaglijk is met haar astma. 

 

Wonen in het licht van het eikenbos

Als je kan wonen in een eikenbos, dan wil je het prachtige zicht en licht naar binnen halen. Een huis met een archetypische vorm, natuurlijke materialen en interessante doorkijkjes die het licht tussen de eikenbomen binnenlaten, maar ook schaduw omarmen in de zomer.

Luxueus en circulair: dit is het droomhuis van Veerle en Jan

Net buiten Brussel bouwden Jan en Veerle hun circulaire droomwoning. Ze transformeerden een oud huis uit 1942 tot een moderne oase van licht en rust, met grote ramen die het landschap kaderen. “We wilden uitdrukkelijk ecologische materialen en een toekomstgerichte opbouw in onze woning.

Warmtepomp / energievraag.

afbeelding van GertenKatrien
21/02/2022 - 11:37
Warmtepomp / energievraag.

Massa binnenspouwblad verhogen na afbraak gevel?

afbeelding van poing
14/02/2022 - 08:48

We gaan onze gevel afbreken en laten isoleren met 22cm EPS met grafiet en crepi. We komen aan de 22cm puur omdat de dorpels zo ver uitsteken, ze waren namelijk initeel voorzien om de gevel te laten staan. Zo krijgen de muren wel dezelfde isolatie waarde als het dak.

Nu vraag ik mij nog één ding af, (voor het te laat is):

Is het mogelijk om een zoutwaterbatterij te combineren met een Li Fe fosfaat batterij om de piekstromen op te vangen?

afbeelding van kris.slaets
03/01/2022 - 07:46

We zijn aan het bouwen en de bouwfirma (sleutel op de deur) voorziet een Li-batterij van 2,4 kWh voor het overschot van de zonnepanelen op te slaan. Kunnen we later hier eenvoudig zoutwaterbatterijen aanschakelen? Is die mogelijkheid afhankelijk van de omvormer? Ik dacht hieraan omdat zoutwaterbatterijen wel mijn voorkeur hebben op Li-batterijen, maar het nadeel van de trage energieafgave op piekmomenten misschien toch kan opgelost worden met een kleine Li-batterij.

MAsser Warmtepomp - Onafhankelijke info

afbeelding van PeterTLD
05/12/2021 - 16:11

Hieronder een aantal wetenswaardigheden betreffende een Masser warmtepomp.
 

zonnenboiler, warmtepomp of enkel elektrisch verwarmen?

afbeelding van maurice.bruynooghe
30/11/2021 - 18:31

Een goed geisoleerde woning (BEN), PV panelen op het dak. Verwarming met een hout- of pelletkachel die een watervat opwarmt. Hoe bijverwarmen? ik zie 3 mogelijkheden.

1. Elektrisch

2. Elektrisch + warmtepomp

3. Met Zonneboiler op het dak

Optie (1) is de goedkoopste wat betreft installatie. Opties (2) of (3) brengen extra installatiekosten. Enig idee over de terugverdientijd? (Een verbruik van ongeveer 1000l warm water per maand). In de koude seizoenen zou hoofzakelijk de kachel gebruikt worden voor de verwarming.

 

 

Pagina's

Abonneren op RSS - BEN woning