BEN woning | Ecobouwers.be

BEN woning

Zus is haar sleutels kwijt

afbeelding van Vanda12
25/10/2021 - 17:02

Mijn zus ging wandelen en verloor haar sleutels ergens op straat. Nu kan hij niet meer naar huis, en ik ben ver weg en kan niet komen en de deur openen met mijn sleutels. Wat denk je, misschien de hulpdienst bellen voor het openen van sloten? Beveel goede slotenmakers aan in Hasselt.

Zus is sleutels van appartement kwijt

afbeelding van Giancarlo Esposito
13/10/2021 - 15:28

Stel je voor, mijn zus is naar haar werk gegaan, komt terug, maar ze kan het appartement niet in, omdat ze haar sleutels kwijt is. En het blijkt dat ze geen reservesleutels heeft. Wat raad je ons aan om te doen? En bij wie kunt u in Bilzen terecht?

Wij verkopen onze duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoning

afbeelding van Emmanuela
05/06/2021 - 21:00

Helaas dienen wij onze duurzame en vooral energiezuinige nieuwbouwwoning (2020) te verkopen. Deze is gelegen in het landelijke Maldegem (Kleit). Dit betreft een alleenstaande woning op een oppervlakte van 435m² en een bewoonbare oppervlakte van iets meer dan 200m². De woning beschikt over geothermie met vloerverwarming en passieve koeling, zowel op het gelijkvloers als de eerste verdieping. Het E-peil is min 3, waardoor we 5j vrijgesteld zijn van onroerende voorheffing. Er zijn 3 slaapkamers, maar kunnen er 5 van gemaakt worden. Er liggen zonnepanelen op en er is regenwaterrecuperatie.

Wie heeft er recente ervaringen met Bouwbedrijf Quackels uit Kontich

afbeelding van André Mertens
08/05/2021 - 16:50

Ik ben op zoek naar recente ervaringen, foto's en adressen van woningen die gebouwd zijn door bouwbedrijf Quackels uit Kontich.

Keuze verwarmingsketel voor woning met een warmtevraag van 3kW bij -7°C

afbeelding van Jan004
05/05/2021 - 14:57

Beste

Voor onze lage energiewoning zoek ik een geschikte ketel voor verwarming en sanitair warm water. De keuze is gemaakt voor gas (geen warmtepomp). De meerprijs van een warmtepomp kunnen we (mijn inziens) nooit terugverdienen gezien de lage warmtevraag. Volgens de warmteverliesberekening hebben we slechts 3 à 4,5kW nodig om onze volledige woning op te warmen, dit met een buitentemperatuur van -7°C. Verwarming is vloerverwarming op het gelijkvloers, boven enkel vloerverwarming op de nachthal en badkamer. Warmtevraag gelijkvloers is 3kW. 

Een circulaire renovatie in hartje Brussel: Hanne vertelt hoe.

10 tips om je renovatiebudget te verhogen

Een esthetisch alternatief voor zonnepanelen

Welke opties zien jullie om ecologisch te verwarmen gegeven de digitale meter onzekerheden??

afbeelding van Solange
21/01/2021 - 09:25

hallo, 

Ik zou dit jaar willen bouwen, ben me nu aan het bevragen ivm de verwarming. Voor mij is gas in feite uit den bose, elke fosiele brandstof... 

Mijn idee was warmtepomp lucht-water (vloerverwarming) in combinatie met zonnepanelen en warmtepompboiler voor warm water, maar nu de digitale meter er komt, moeten we dus rekening houden met het feit dat

Zonnepanelen blijven slimme investering, ook zonder terugdraaiende teller

Het Grondwettelijk Hof maakte een einde aan de

Pagina's

Abonneren op RSS - BEN woning