Donderdagavond 23 juni om 18.00 u. organiseert Ecobouwers een uniek netwerkmoment bij Eurabo te Gent.
Wie is hier welkom: bouwprofessionals en geïnteresseerde Ecobouwers
Wees erbij, leer bij over innovatieve ecologische producten, en verneem meer over de visie van Ecobouwers op bouwen en wonen in de toekomst. Maak kennis met duurzame bouwers en verbouwers, en breidt uw netwerk uit.
Wij plaatsen zelf de afwerkingsOSB. Hiervoor moeten we op bepaalde plaatsen een ronde uitsparing maken om over de ventilatie-afvoer/toevoer te schuiven. De grootte hiervan is 130. Voor de kleinere openingen hebben we een klokboor of vlinderboor maar deze afmeting is niet zo voorkomend. Iemand tips? Bedankt!
Een relatief onbekend en onbemind maar zeer slim lijkend ding voor je nieuwe sanitaire installatie, zeker in combinatie met een warmtepomp, is de douche warmtewisselaar. Het idee is simpel: het warme douchewater dat wegvloeit, kan toch even goed zijn warmte afgeven aan het koude toevoerwater.
Vraag is: hoe kies je het beste model? Welk aanbod is er zoal?
Ik zoek een verticaal model en vraag me af welke types en modellen jullie kennen of aanraden:
Klopt het dat er achter de ruiten leien op een geïsoleerde gevel water kan komen bij intense slagregen met veel wind? Hoe moet je juist een aanbouw laten aansluiten op zo'n gevel?
Kan ik via dit kanaal wat tips krijgen? Gezien mijn budget heel laag is maar ik toch met ecologische materialen wil werken, zal ik de werken zelf uitvoeren (tenzij ik overschotten van houtwol kan vinden, zal ik bij Eurabo bestellen). Maar ik heb nog twijfels! ik wil mijn zolder als volwaardige kamer gebruiken en wil nu het volgende doen:
Ik ben deel van een nieuw co-housing project in Kortenberg (regio Leuven). Daar zouden we graag een energiegemeenschap oprichten (energiegemeenschap van burger, zelfverbruiker van hernieuwbare energie). Het zou de bedoeling zijn om zelf electriciteit op te wekken en dit te verdelen onder elkaar. Hiervoor zijn we op zoek naar bedrijven en/of organisaties die ons met het uitwerken van onze plannen zouden kunnen helpen. We dachten o.a. slimme laadpalen, thuisbatterijen, brandstofcellen, zonnepanelen. Alle info is welkom.
[Sorry voor mijn Nederlands, maar ik ben geen moedertaalspreker]
Ik zou graag uw mening willen weten over de mogelijkheid om het overschot aan fotovoltaïsche productie in warmte op te slaan met een verwarmingselement dat is aangesloten op een buffertank.
Ik heb een installatie van 5,4kWp met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 3800KWh. Mijn installatie kan ongeveer 4800kwH / jaar leveren. Ik heb mogelijk een eigen risico van rond de 1000kWh.