Verkeerde meterstand ingegeven van zonnepanelen

Ik heb altijd de meterstanden van de omvormer(grote kast) verkeerdelijk doorgegeven sedert 2012. Dit op aangeven van de keurder.. De certificaten zijn steeds goedgekeurd (23050). Nu kom ik tot de constatatie dat de officiele meter (klein kastje) stuk is en  gestopt is op 12526. Het verschil tussen de twee meters kan nooit veel zijn. Nog iemand die dit aan dehand heeft? Wat staat mij nu te doen? Wat zijn de gevolgen?

Reacties

Mmm: ik snap niet waarom je zo lichtzinnig fraude hebt willen plegen, nog zonder een goede reden want je hebt er geen voordeel uit kunnen halen.

Gewoon even goochelen: http://www.vreg.be/nl/vervanging-van-productiemeter

Dit heeft totaal niets met fraude te maken; enkel de verkeerde inlichtingen gekregen van  de keurder.

Wat bedoel je dan met 'verkeerdelijk doorgegeven'?

De meterstanden doorgeven die op de omvormer staan i.p.v. de officiele meter.

Roger Klerkx schreef:

Dit heeft totaal niets met fraude te maken; enkel de verkeerde inlichtingen gekregen van  de keurder.


Je hebt in ieder geval een document ondertekent waarop je aangegeven hebt dat de meterstanden die je zal doorsturen die van de geijkte meter zijn en niet die van de omvormer. Strikt genomen heb je dus fraude gepleegd. Niet meer doen dus en in het vervolg de documenten lezen die je tekent en ernaar handelen (wat iemand anders je ook mag zeggen).

Maar als je nu de procedure leest lijkt er niet echt een probleem te zijn. Nieuwe meter installeren en vreg (of je intercommunale verwittigen -ik kreeg net mailtje dat ik vanaf nu bij infrax moet zijn) verwittigen.

Ik hoop trouwens dat het de meter is, niet je toestel.

Walter