Welk soort 'screen' in zonnewering?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Ik ben wat offertes van screen-leveranciers aan het vergelijken. De types doek die aangeboden worden zijn verschillend. Ik kan niet opmaken of er een betere versie is.

De twee meest terugkerende types die we voorgeschoteld krijgen:
- Glasvezeldoek Sergé (520 gr/m²)
- Polyesterdoek Soltis 86
- Polyesterdoek Soltis 92

Daarnaast zou er ook nog Acrylweefsel doek bestaan. Die zou het meest kleurvast zijn onder invloed van UV?

Welke soort (materiaal) en merk zijn de beste soort doeken en/of screens? Het is moeilijk vergelijken voor een leek.

En zijn er nog zaken waar ik zeker op moet letten in de offerte?

Groeten

Reacties

Soltis is voorgespannen en dan gefixeerd, daarom goed vormvast (grote oppervlaktes zullen niet doorhangen). 86 of 92 is afhankelijk van de plaats, meer of minder zicht maar omgekeerd meer zonnewarmte die er doorkomt (14% tegenover 8% opening). Van glasvezeldoek kan ik geen info geven. Ik weet alleszins dat Soltsi veel genomen wordt bij verschillende fabrikanten screens, zal dus zeker niet slecht zijn.

 

Mvg, Marc

Correct over soltis!

Satine of serge (glasvezel) is juist andersom. Hier komt de weving na de pvc coating. Doek is iets zwaarder en dikker dan de soltis doeken en heeft een betere isolerende eigenschappen. Voor screens moet je eens kijken naar de nieuwe SC1000 enviro van Harol. Deze screen kan je in de spouw inbouwen zodat er niets van zichtbaar is wanneer hij opgerold is. Indien renovatie is er ook een hele range screens die kunnen dienen.

Veel succes

 

Wij gaan voor de SC800 van Harol. We kunnen de bakken wegwerken achter onze houten gevelbekleding. Onderkant blijft altijd toegankelijk. De SC1000, daar hangt ook een stevig prijskaartje aan.

Hallo

 

Volgens mij een goede keuze.

Als je voor een glasvezeldoek zou kiezen kan je deze ook in 2 verschillende kleuren hebben.

Zo kan je bv beige/wit kiezen aan elke kant van het doek is één kleur overheersend.

(Wit binnen en beige buiten of anderom) 

Soltisdoek is steeds in 1 kleur.

Klein detail maar kan het verschil maken :)

Het licht dat nog naar binnen komt is ook zachter door de betere breking in de weefstruktuur die bij glasvezel wel nog aanwezig is en bij soltis niet (vlak) 

 

grts