led verlichting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Kan iemand mij vertellen waar we led verlichting kunnen kopen die op een gewone fitting past?

Reacties

Kijk eens op www.uniled.nl of www.renledlight.be.
Succes

www.leditlight.net

Online bestellen , goede service , snel geleverd !

Heb er al verschillende van daar !

Grtz

In de makro zijn ze ook voor op 'n gewone fitting.

gamma,hubo,brico depo ,brico.

Een high power LED-lamp met gewone fitting is deze van Pharox. Online te bestellen per 4stuks op www.oxxio.nl

Groetjes,

Rik

Moet je niet geregistreerd zijn oxxio.nl om de producten te bezichtigen ?

Blijkbaar weten jullie iets meer af van Led's?!

Weten jullie of LED's zouden kunnen dienen voor de verlichting van een gang. Naar men zei in de eerstgenoemde winkel (gamma), zou de lichtsterkte zwak zijn en niet vergelijken met de andere mogelijkheden.

Zijn er vergelijkingen/ omrekeningen mogelijk zoals tussen spaar- en gloeilampen? Wat kan ik van een LED van 1 watt verwachten?

Dank en vele groeten!

Joost

Dan vind je op www.olino.org wel enkele antwoorden op uw vragen.

Om een kamer echt te verlichten zal het voorlopig nog te weinig zijn.

Ik ben momenteel in mijn bureau aan het experimenteren met leds van www.led1.de (de solarox lampjes), maar het lijkt voorlopig nog te nipt om als kamerverlichting te dienen.

Ik heb me ooit 3Wat-leds gekocht via de site www.leds.de en ik moet zeggen dat deze ruim voldoende licht geven om een boek te kunnen lezen. Momenteel hangen die buiten om mijn portaal te verlichten deze werken met een voeler.
Ik zelf zou graag eens testen doen met een dimmer, kan er iemand mij zeggen welke dimmer ik moet gebruiken ?

Dank u

Wat ervaringen van anderen betreft ivm Led verlichting dan moet je zeker dit forum eens uitspitten...

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1213882

Redelijk veel ervaring van andere gebruikers ivm LED verlichting en ook een aantal foto's van aangeklede woonkamers, badkamers met leds... + foto's waarbij leds worden vergeleken met halogeen en gloeilamp!! (Als je geen zin hebt om alle pagina's te doorlopen, kijk dan voor enkele foto's op p 14, 17, 18 en 23) Momenteel ook redelijk wat discussie over dimmers... (= blijkbaar niet zo evident!)

Ik werk zelf met Led en verkoop ook Led, dus ben nogal op de hoogte ( maar ook bevooroordeeld ). Mijn ervaring is dat ledproducenten momenteel al een enorme stap hebben genomen t.o van enkele jaren geleden en zeker nu High Power leds volop beschikbaar zijn.Er zijn bijvoorbeeld led halogeenlampjes (mr16 en GU10)met een verbruik van 1,5W die dezelfde lichtopbrengst en kleur hebben als de 30W halogeentjes. Ook spots met 3 x 1W HP leds hebben een lichtopbrengst die ruim volstaat en een volwaardig alternatief zijn voor de traditionele verlichting. Maar voor de gewone gebruiker is het toch nog een beetje zoeken naar de juiste kwaliteit, want die vindt je nog niet in de grootwarenhuizen en bouwmarkten.Wat mij een beetje verbaast is dat LED nog een grote onbekende blijkt voor veel mensen , hoewel dit toch 1 van de meest energiebesparende mogelijkheden is, die we op korte termijn kunnen vinden.

De regeringen promoten liever spaarlampen, ik vrees dat de industrie hier eigenlijk achter zit en ik blijf er bij op lange termijn is volgens mij spaarlampen gevaarlijk want hoe meer lampen er in de verkeerde keten terecht komt hoe slechter het is voor het milieu (kwikdampen). Op korte termijn is dat natuurlijk een grote bron van energiebesparing terwijl een gedoofde lamp in een niet-gebruikte kamer meer energie bespaard en dat is een kwestie van mentaliteit.

beste olaf

wat is het ergst een paar spaarlampen die verkeerd worden weg gegooid of
een klein beetje meer radioactief afval ?

natuurlijk weet ik dat led een beter alternatief is maar ik zou al blij zijn dat
iedereen spaarlampen zou gebruiken !
en dan bedoel ik niet de spaarlampen die de hele nacht blijven branden buiten
!

Dag Joost,

Als ik het goed begrijp heb je 4 LED-lampen die je (eventueel gelijkmatig) wil verdelen over de gang?
Als lage lichtopbrengst niet direct een probleem is kan dat volgens mij in uw situatie.
De huidige LEDs zijn vooral geschikt voor accentverlichting.
Ik ben ook links en rechts met LEDs aan het experimenteren en ben tot nu toe zeer tevreden over de LED-lamp boven het toilet. Geeft voldoende licht om een tijdschrift te lezen en een kruiswoordraadsel in te vullen, maar is niet zo fel dat het 's nachts niet te verdragen is. Dit is een spot met als ik me niet vergis 12 LEDs in, samen goed voor 3 Watt. Volgens mij ook de betere optie voor deze situatie: korte brandtijden, onmiddellijk op lichtsterkte.
In de inkomhal zat een lamp in vlamvorm, maar die gaf onvoldoende licht om bvb een tombolabiljet te lezen (zeker zonder leesbril op). Die zit nu in de slaapkamer, maar om in de donkere iets in de kleerkast te zoeken geeft die ook te weinig licht. Verder is deze lamp aangesloten op een enkelpolige schakelaar. Dit heeft tot gevolg dat de lamp heel de nacht zachtjes nagloeit (in een andere vraagstaart is dit fenomeen al eens besproken) wat de vrouw niet zo graag heeft. Toen ze (die lamp dus ) in de inkomhal zat gaf dat 's nachts wel voldoende oriëntatieverlichting, volgens mij een aangenaam neveneffect (of dat op jaarbasis veel verbruikt, áls het al iets verbruikt, weet ik niet).
Persoonlijk vind ik het experiment de moeite waard. Probeer in ieder geval het aantal zo laag mogelijk te houden. 4 LEDs van 1 W verbruiken evenveel als 1 SL van 4 W. In het laatste geval kom je natuurlijk toe met 1 armatureke en 1 SL.

Groetjes,
Frank

Dus beste Jan,

Zoals me bij de overheid denkt als de bijkomende vervuiling niet erger is dan de grootste vervuiling dan mag alles !!!
Natuurlijk ben ik tegen radioactief afval.
Maar ik ben ook tegen halve oplossingen, men kan niet iets promoten dat eigenlijk ook een vervuiling met zich meebrengt hoe klein de vervuiling ook is.
Ze zouden beter al hun energie steken in alternatieve energie, de led-verlichting zal wel verbeteren hoor.
Een jaar of 5 geleden had men de gewone led-verlichting, nu hebben we de powerled (ze zijn al in staat om ledverlichting met meer dan 400 lummen te maken).
Dus nog een beetje geduld en je kunt al uw spaarlampen vervangen met een poisitief alternatief.
Men zou beter de mensen aanporren om hun energie efficiënt te gebruiken, want bij hoeveel mensen blijft het licht niet branden in de kamer als ze maar voor een half-uurtje weg zijn ?
Door het licht steeds te doven in de kamer waar je niet moet zijn verbruikt men ook minder energie.

Frank,

Dank voor de geruststelling!

Joost

Wij hebben reeds heel wat LED's getest en onze beste resultaten kwamen van de 1Watt powerleds. 

Op dit moment is er rees LED verlichting van meer dan 2000 LUX!

De meeste kwamen van www.switchmade.be. Een Belgische firma met een heel uitgebreid gamma.
Onze woning is intussen ook volledig uitgerust met LEDs.
 
Switch to LED ;) niet waar Pieter-Jan?
 
John De Bruyker.