Koude buitenlucht via dampkap

Hallo, weet iemand of er een systeem bestaat om je dampkap bij niet werking af te sluiten van de buitenlucht. Want ik vind dat er veel koude buitenlucht via de dampkapafvoer naar binnen wordt geblazen.

een klep plaatsen in de afvoerbuis michien,die open gaat als de dampkap begint te draaien,

de klepjes op het buitenrooster zoals meestal toegepast sluiten onvoldoende af en houden zeker geen koude buiten.

Stefan

ik bedoel wel een klep die bestuurd word met de afzuigkap die electronich geregeld word zoals vroeger gebruikt bij cv die open ging als de cv starte zodat de schouw afgesloten werd

Ahaa, en waar vind ik zo'n systeem?

Is de ingebouwde klep in de dampkamp tesamen met de lamellen op het buiten afvoerrooster niet voldoende? Tegenwoordig zit er toch in elke dampkap die naam waardig al een eenvoudige klep onder veerdruk die door de afgevoerde lucht wordt opengeduwd als de dampkap aan staat?

Nee, goedkoop merk (Candy). Geen klep in de dampkap zelf die trouwens aangesloten is op een schoorsteen.

Rudy,
ik bezit een Mi**e dampkap waar standaard een klep in de afvoerleiding zit die door de luchtverplaatsing van de ventilator open gaat. Dit systeem is wel éénrichtingsverkeer zodat buitenlucht deze klep niet kan openen. Toch sluit ook deze klep niet perfect af zodat er nog steeds (weliswaar heel wat minder) warme lucht van binnen naar buiten en vice-versa kan.

Eric

Als die klep met veertjes niet standaard zit ingebouwd in de dampkap, kan je wel een buis met ingebouwde klep vinden in de vakhandel. Die plaats je dan gewoon tussen de dampkap en de afvoerbuis.
Maar marcel had het over een klep die elektronisch (eledtrisch) gestuurd zou zijn ?
Wil ik wel iets meer over vernemen, want zo'n klep met veertjes zorgt wel voor een flinke tegendruk, en dat haalt op zijn beurt weer het rendement van de dampkap naar beneden.
Marcel ?