houtskelet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zoeken binnen een half jaar met onze bouwplannen aan de slag te kunnen gaan. Nu hebben wij al voor 90% zeker gekozen voor HSB en voor de bouwfirma. Qua energie vriendelijkheid en isolatie kan dit niet hoger scoren Ik heb echter nog wel wat twijfels. Vermits ik de afwerking (op de binnendeuren en de trap na) volledig zelf ga doen, wil ik wel degelijk goed voorbereid zijn en ben ik op zoek naar info over afwerking van HSB. zoals of in de volledig geïsoleerde houtskeletwand er isolatie dient verwijderd te worden om de leidingen te plaatsen en of dit niet ten koste gaat van de k waarde. alle info welkom.

Reacties

Hi,

In een goede HSB werken ze met een aparte leidingenspouw voor het dampscherm ipv erachter. Dit voorkomt de anders vele doorboringen.

Mvg
Leo

de opbouw van de muren volgens onze offerte en de documentatie is gevelsteen==>geventileerde luchtspouw==>spouwisolatie(rockfit 4cm)==>watervast verlijmde OSB3==>houtskeletwand volledig geïsoleerd(rotswol 4cm)==>afgeplamuurde natuurgipsplaat met dampscherm. en "de benodigde dampschermen zijn voorzien" staat ook nog in de offerte. Dus volgens u komt dan nog de leidingspouw???
of begrijp ik dit verkeerd,
in ieder geval bedankt voor de snelle reactie. alle info is welkom.

mvg Peter

maar 8 cm isolatie? Een reden om HSB te nemen is het feit dat men dan extra veel isolatie kan steken (20 cm 30 cm?)

Peter,

zou beter zo zijn:

gevelsteen
geventileerde luchtspouw
celit plaat 20mm
cls 14cm + volledig opgevuld met isolatie
OSB uitstijfplaat
dampscherm
leidngenspouw 4/5cm
natuurgipsplaat

mvg
leo

oeps foutje

is houtskeletwand met rotswol 9cm + 4cm spouwisolatie

en inderdaad lijkt me wat weinig bij nader inzien.

mvg Peter

beste Leo,

voor dit systeem, waar kan ik hiervoor terecht of hoe kan ik hier een firma of aannemer voor vinden??
je mag me hiervoor altijd mailen.

bedankt

mvg.Peter

@leo:

waarom in godsnaam die geventileerde spouw? Deze halen alleen maar je K-waarde naar beneden,...

Alleen stilstaande lucht isoleerd,...

Hi,

Hangt in grote mate af van de gebruikte gevelsteen, niet elke gevelsteen is even poreus. Bij stenen die veel water opslorpen heb je een verluchte spouw nodig om de steen te laten uitdrogen.

De beschreven opbouw is een zgn ecologische HSB, en geen SOD HSB zoals jij beschreef. Ik weet niet zo direct een firma die op deze werken.

Mvg
Leo

@leo:

waarom in godsnaam die geventileerde spouw? Deze halen alleen maar je K-waarde naar beneden,...

Alleen stilstaande lucht isoleerd,...