gasgevelkachels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Ik ben op zoek naar wat meer informatie over gasgevelkachels... Eigenlijk naar een systeem om een kelderruimte leefbaar te verwarmen. Deze ruimte meet 5m op 11 m. De muren zijn goed ge-isoleerd en op de bovenliggende verdiepening verwarmen we elektrisch.

Nu om deze kelderverdieping elektrisch te verwarmen zie ik niet echt zitten... Heeft iemand hier een goed idee rond?

Hoe gaat zo een gasgevelkachel eigenlijk in zijn werk? Met leidingen en dergelijke? Is het nog wel rendabel nu de aardgas prijzen zo gaan stijgen in januari?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Reacties

Ellen

Niemand schijnt zich geroepen te voelen om te antwoorden?
Ik vermoed dat je vrij nieuw bent op dit forum gezien je vraag over elektriciteit/gas.
Daarom toch een antwoord op dit deeltje van de vraag.
Ik kopieer hieronder een stukje uit een brochure die ik onlangs schreef en waarin uitgelegd wordt waarom verwarming op gas ecologisch gezien te verkiezen is. Om dezelfde reden is verwarmen met elektriciteit duurder. Prijs wordt wel gedrukt door voordelig nachttarief dat kan worden aangeboden omdat kerncentrales nu eenmaal dag en nacht draaien en er 's nachts dus elektriciteit op overschot is.
(dat van de prijs heb ik van horen zeggen, ik heb geen cijfers daarover)

Omdat elektrisch verwarmen zo verspillend is maken de Vlaamse regels over energieprestatie en binnenklimaat het sinds 2006 zo goed als onmogelijk om elektriciteit als hoofdverwarming te gebruiken in nieuwe woningen.

groeten
rik

VAN PRIMAIRE ENERGIE NAAR ELEKTRICITEIT

U steekt een lamp van 100 Watt aan. Tien uur later doet u die uit. Denkt u dat u maar 1 kilowattuur verbruikt hebt? Toch niet …
Dat wordt duidelijk als we terug gaan naar de bron. In elektriciteitscentrales wordt elektriciteit opgewekt uit kernbrandstof, aardgas en steenkool. Bij die productie en bij het transport van de elektriciteit in de hoogspannings-leidingen naar de gebruikers gaat heel wat energie verloren. Om elektriciteit bij u thuis te brengen, is ongeveer 2,5 keer ‘primaire’ energie nodig in de vorm van steenkool, gas en kernenergie.
Het is dus beter en goedkoper om elektriciteit te vervangen door een primaire energiebron als dat mogelijk is.