Bio epoxy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand ervaring met bio-epoxy gietvloeren ?
(hardheid, leveranciers, prijs, ...) Alle informatie is welkom.

Reacties

Een "bio-epoxy" product bestaat volgens mij 'nog' niet.

Een epoxy bestaat uit twee componenten, de verharder en het hars.

Verharders:

Er bestaan wel reeds epoxyverharders met een goede ecologische voetafdruk  (gemaakt van afval van bepaalde notenschalen). Die zijn solventvrij, zo goed als geurloos en niet kankerverwekkend. MAAR... dat kan daarom nog niet als een biologisch of ecologisch product gaan klasseren.

Het hars zelf:

Dit zijn vrij ingewikkelde verbindingen waarvan je ook niet kan zeggen dat ze "biologisch" zouden zijn.

Vroeger waren die meestal opgelost in schadelijke solventen.

Heden bestaan er ook solventvrije harsen en in water-ge-emulgeerde versies, dat is dan eveneens ecologisch en gezondheidstechnisch een reuzegrote verbetering, maar daar blijft het dan bij.

 

Uitgehard epoxyhars:

Twee component epoxyharsen, eenmaal uitgehard zijn echter totaal onschadelijk en hebben een superieure chemische- en waterbestendigheid. Daardoor worden ze dan wereldwijd ook toegepast voor bv. bescherming van stalen en gietijzeren onderdelen voor drinkwaterleidingen en voor vloeren in industrieele keukens en voedingswarenbedrijven.

 

Zijn er ecobouwers die hun ervaring met vloeren van Barefoot mineral floors of Senso Bio-polymeer vloeren kunnen delen ?

Geen ervaring met vernoemde merken.

Maar... bijna alle merken van gietvloeren, eisen een perfecte vochtwering onder hun gietvloeren om lossen van de gietvloer van de ondergrond te vermijden.

Kijk dus in hun technische documentaties de vereisten of voorbereiding na die zij beschrijven voor de ondergrond.