Silka steunt Ecobouwers Opendeur

Ytong – Silka
Duurzame bouwmaterialen voor hedendaags bouwen en renoveren

Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton zijn ecologische bouwblokken, gemaakt van natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. De productie vraagt weinig energie en het afval is volledig recycleerbaar.  Goed voor onze aarde dus, maar ook voor u.  Met Ytong bouwt u zeer eenvoudig en snel uitstekend geïsoleerde woningen van kelder tot dak, zonder koudebruggen.  Met Silka profiteert u van een opmerkelijke geluidsisolatie en een uitzonderlijk vocht- en klimaatregulerend vermogen.  Combineert u beide producten, dan geniet u van een gezond en aangenaam binnenklimaat in uw woning en van een lage energierekening.
 

Luchtdicht bouwen is de basis voor passiefbouw

Wie energiezuinig wil bouwen, moet luchtdicht bouwen. Dat is een primaire vereiste om geen energie verloren te laten gaan via kieren en spleten. Want zowel koude lucht die ongecontroleerd de woning binnenstroomt, als opgewekte warmte die je huis via kieren en spleten uitwaait, kosten onnodig geld. En dan is er nog het ongemak van tocht in je woning.

Ook in het kader van de EPB-wetgeving is het noodzakelijk om met je nieuwbouw goed te scoren inzake luchtdichtheid. Een goede score leidt tot een beter E-peil, kan zelfs een verschil maken van 10 punten. Wetende dat je vandaag nog slechts maximum 70 punten mag behalen (in 2014 maximum E60) is het duidelijk dat luchtdichtheid van je woning veel uitmaakt.

Een luchtdichte woning bouwen begint met een juiste keuze van ruwbouwmaterialen.  Massieve bouw met Ytong of Silka, biedt een zeer geringe kans op luchtlekken.  De volle materialen worden gelijmd,  wat luchtdichte voegen met zich meebrengt.  Zo worden lichtdichte massieve dragende muren gecreëerd die een wereld van verschil maken voor je woning.

 

www.xella.be

ytong-be@xella.com

silicaat-be@xella.com

 

Xella BE nv/sa
Kruibeeksesteenweg 24
2070 Burcht
Tel. 03 / 250 47 00

E-mail: silicaat-be@xella.com