U bent hier

Hout en Groen Wonen

Ecologisch bouwen wordt steeds populairder. Ben je graag met de laatste trends mee, wil je liever in contact komen met interessante bedrijven of ga je graag zelf aan de slag? Tijdens de beurs Hout en Groen Wonen 2016 ontdek je dit alles en nog veel meer in de beurshallen De Waagnatie aan de Schelde in Antwerpen. Markeer zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2016 alvast in je agenda, want dan valt er dus heel wat ‘groens’ te ontdekken op Hout en Groen Wonen 2016.

Een waaier aan groene thema’s

Op Hout en Groen Wonen 2016 delen talrijke exposanten uit diverse sectoren hun kennis met het publiek. Huidige trends omtrent ecologisch bouwen en groen wonen spelen hier de hoofdrol. De volgende thema’s komen onder andere aan bod:

  • Houten meubelen, een parketvloer, een houten tuinterras of houtskeletbouw: over bouwen en wonen met hout kom je alles te weten op deze beurs.
  • Wat is een groendak? Hoe werkt een passiefhuis? Op welke manier kan je regenwater recupereren? Of welke ecologische bouwmaterialen zijn er zoal? Ontdek alles omtrent ecologisch bouwen.
  • Wat houdt gezond wonen in? Denk bijvoorbeeld aan ecologischtuinadvies of aan natuurverven. Maar ook gezond slapen enhoutpelletkachels horen tot dit thema.
  • Er wordt op de beurs ook aandacht besteed aan hernieuwbare energie, zoals windenergie, zonne-energie en aardwarmte. Hoe je die kan integreren in je woning kom je op Hout en Groen Wonen 2016 te weten.

Diverse workshops en lezingen

Behalve kennis vergaren bij diverse exposanten, kan je ook interessanteworkshops en lezingen bijwonen die perfect in het thema van Hout en Groen Wonen 2016 passen. Kijk op www.houtengroenwonen.be voor meer informatie over de onderwerpen en tijdstippen van deze activiteiten.

1 ticketje, 2 beurzen

In De Waagnatie loopt er tijdens het weekend van 29 en 30 oktober ’16 ook nog een andere groene beurs, namelijk Biolicious. Breng je een bezoekje aan Hout en Groen Wonen 2016, dan kan je met hetzelfde toegangsticket ook eens op Biolicious passeren. Deze beurs staat volledig in het teken van ecologische, natuurlijke en duurzame producten, zoals bijvoorbeeld bio(dieren)voeding, bio-ecologisch (ver)bouwen en ecologische vervoermiddelen. Woon op Biolicious een kookdemonstratie bij, volg een workshop of verwerf groene inzichten tijdens een lezing, en combineer zo het beste van twee beurzen in één weekend.