Inspectierooster DIY voor intensief groendak?

Momenteel ben ik aan het nadenken over een intensief (plat) groendak van ongeveer 10 vierkante meter (3m bij 3,5m). Er is reeds EPDM voorzien als dakdichting alsook een waterafvoer. De beschikbare opbouwhoogte is 1 meter. Als werkwijze dacht ik aan een 30 cm EPS-platen, een drainagemat (2 cm), 20 cm glasschuimgranulaat (http://www.eurabo.be/nl/producten/detail/geocell-glasschuimgranulaat/62…), 30 cm grond met planten (rhododendron).

Het enige waar ik nog sterk mee zit is de regenafvoer. Het lijkt me handig dat deze achteraf te controleren is. Nu weet ik dat er commerciële inspectieroosters bestaan met dergelijke opbouwhoogte (zie bijv. de SitaGreen voor intensief groendak op http://www.perquy.be/sita_bauelemente/) maar deze zijn extreem prijzig (> EUR 400). Ik vraag me dan af of er geen evenwaardige goedkopere oplossingen mogelijk zijn. Mijn eerste gedacht was een brede PVC-rioleringsbuis te perforeren en te voorzien van een deksel. Is dat een goed idee? Heeft iemand dit al eens gedaan?

Reacties

Beste,

Wij helpen u graag verder. Wij verdelen kwalitatieve groendakmaterialen van Optigroen. Zowel drainage-en bufferlagen als inspecieschachten voor intensieve groendaken. 

Met vriendelijke groeten,

Joachim Teunen
www.canopy-greenroofs.be

Joachim,
Kan je wat voorbeelden geven van mogelijke inspectieroosters?

Walter

Dag Walter,

Optigroen heeft verschillende types inspectieschachten; een breed inzetbaar model is deze 
http://www.optigroen.nl/producten/controleschachten/triangel-maxi-controleschacht/

Kan zowel bij extensieve als intensieve projecten toegepast worden en kan met behulp van opzetstukken (5 of 10 cm) verhoogd worden.

Andere types die wij kunnen leveren 

  • model voorverkeersdak
  • modellen met kleinere afmetingen (bvb. 25x25 cm) en verstelbaar in hoogte 8-11 cm
  • modellen voor op hellende groendaken

Indien u graag de technische fiches van de verschillende modellen ontvangt, volstaat het om me even een mail te sturen.

Met vriendelijke groeten,

Joachim