Polybeton * onderhoud

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft iemand van jullie een idee hoe je polybeton het beste mooi krijgt en het best onderhoud?

Reacties

Of een kurkvloer erop lijmen kan ook. Is ook ecologisch, dun en voelt warm aan.

Beste Matthias of andere forumbezoekers, 

wij renoveren momenteel een woning in Kuurne en ik had graag geweten of jullie polybeton hebben laten gieten? Indien ja: zijn jullie tevreden en door welke firma hebben jullie dit laten doen? 

Alvast bedankt, 

Vriendelijke groeten,

Charlotte

 Wij  hebben sinds kort gepolierde beton. Ik ben er reuzetevreden over. Er zijn inderdaad krassen, maar het geheel is glad en vlak! Poetsen is heerlijk en is zonder twijfel de gemakkelijkste vloer ooit om te poetsen.

Zoals gezegd, het is een industriele vloer en je kan niet verwachten dat het hetzelfde gladde en regelmatige uiterlijk heeft als een keramische vloer. Het heeft eerder een 'geleefd uiterlijk'. Voor ons was dat net waar wij voor wilden gaan. Wij hebben dit gecombineerd met handgemaakte cementtegels (die ook niet allemaal eender zijn van uiterlijk), zelliges en 4de keus eikenhouten parket.

Als je eraan begint moet je gewoon zeer goed op de hoogte zijn van wat je wilt, zie je liever glad: keramische vloer of epoxy.

Onze 'betonman' was 'De Witte' uit Paal-Beringen.

Succes aan iedereen!

Beste Marc,

 

Wij hebben sinds drie jaar een zwarte polybeton. Hier en daar zijn er vlekken door pleister dat van de muren op de vloer is terecht gekomen.

Zou u eventueel langs kunnen komen om de mogelijkheden tot herstelling te bespreken?

Met vriendelijke groeten,

Désirée

 Dag Valerie,

 

Heb je ondertussen een oplossing gevonden voor de zwarte voetjes? Wij hebben hetzelfde probleem met ons betonnen terras.

 

Groetjes,

Heidi

Dag Sven en Lieve,

wij hebben eveneens een polybetonvloer laten plaatsen in onze nieuwbouw woning, en die is ook een zeer grote teleurstelling geworden: etensresten die op de grond vallen maken meteen een permanente vlek, stukken waar het slecht afgewerkt is, ... maar het ergste zal toch moeten het omhoogkomen zijn aan de voordeur.  die verhindert nu dat de deur open en toe gaat zoals het hoort.  dit zullen we wellicht laten uitslijpen en er een ingebouwde deurmat in voorzien. 

wat de vlekken betreft en het onderhoudsvriendelijk maken heb ik nog geen oplossing gevonden : hebben jullie ondertussen een firma gevonden die dit heeft kunnen doen voor jullie?

Alvast bedankt voor je respons.

 

vriendelijke groet,

Pieter

Wij hebben in het voorjaar ons terras laten aanleggen in gepolierde beton. Het resultaat was zeer mooi. Nu beginnen er overal kleine barstjes in te komen, honderden! Windbarstjes zegt de aannemer. Zie je vooral goed in natuurkleur. Weet iemand wat we hieraan kunnen doen?