luchtverwarming en WR in één?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag iedereen,

Indien ik er in slaag om mijn oud huis om te bouwen tot een LageEnergieWoning met goede isolatie zit er zowizo een LuchtVerversingsysteem in liefst met WarmteRecuperatie.
Een huis dat heel goed geisoleerd is behoeft geen sterke verwarming, geen centrale verwarming.

Kan op een LV met WR een luchtverwarming aangesloten worden?

Kachels en wandgaskachels zijn plaatselijk en houtkachels met een toevoer kanaal voor lucht die geen kontact hebben met het interieur ken ik niet.
De luchtleidingen komen er toch (LV) en de gasaansluiting ook (warm water).

Probleemstellingen:
- om te verwarmen zijn of een groot(er) debiet of hoge(re) luchttemperaturen nodig om de warmtekalorien over te kunnen brengen.
- het debiet in een klasiek systeem wordt verhoogd door meer lucht door het systeem te jagen en de lucht te 'recycleren' en meer als één keer te laten circuleren door de ruimtes.
- luchtverversing gebeurt aan een zo laag en konstant mogelijk debiet, om juist de WR zo efficient mogelijk te laten verlopen.
- is de warmtevraag van een LEW zo laag dat een beetje warmte toevoegen aan de instroomlucht van een LV volstaat?
- een badkamer snel eventjes extra opwarmen kan maar vereist een (onafhankelijke) luchtinstroom en afvoer.
- in een klasiek luchtverwarmingssysteem is bevochtiging soms nodig . Door de hogere luchttemperaturen of debieten?

WLC maakt luchtverwarming met LV en WR, maar die hebben een nogal agressieve publiciteit die mij eerder doet twijfelen.

Zijn er mensen die ervaringen, info of opinies hebben over zo een kombinatie?
Weerom, alle ervaringen, info of opinies zijn meer als welkom
Yannik

Reacties

Yannick,

Wij zitten nu met exact dezelfde vraag maar wel 6 jaartjes later. In augustus begint de bouw van onze LEW en nu moeten we beslissen welke fabrikant we gaan kiezen voor Balansventilatie, luchtverwarming en wtw.

Onze architecte heeft reeds een offerte opgevraagd bij WLC en hier staat bv. dat ze een kruisstroom-wisselaar gebruiken en als ik het goed gelezen heb, de voorbije maanden is tegenstroom beter.

Ik vraag me af voor wie je 4 jaartjes geleden gekozen hebt en wat nu je ervaringen zijn en of alles nu combineerbaar is in 1 kanalensysteem?

Groetjes,
Nathalie