ATAG verbruik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Enkele weken geleden heb ik me een klein toestelletje aangekocht om het verbruik van elektrische toestellen te meten. Op die manier wou ik bekijken waarom ik zoveel (veel te veel) elektriciteit verbruik.

Ik begon waar ik dacht dat het het ergste was (diepvries, afwasautomaat, wasautomaat, ...) en telkens vond ik het verbruik niet in die mate om men extra hoog verbruik te verklaren (400 Kwh per maand, 1/2 dag en 1/2 nachttarief).
Telkens bleef het één week meten.

Toen ben ik naar zolder gegaan: eerst de zonneboiler: 4 KWh per maand, toen de Atag blauwe engel II: 76KWh !!!!!
Ik viel bijna achterover. Dat had ik niet verwacht van een toestel dat aangeschreven staat als zuinig (welleswaar zuinig gasverbruik). Wel opgelet dit is inclusief de sturing van de vloerverwarming.
Ik heb een e-mail naar de klantendienst verzonden met de vraag of dit binnen de normen ligt. Indien wel, had ik ook graag vernomen waardoor dit verbruik zo hoog ligt (elektronica en een paar pompen). Maar geen reactie.

Daarom mijn vraag aan dit forum: heeft iemand meetresultaten. Vinden jullie dit niet veel?

Verder ga ik op zoek naar meer verbruikers, want mijn verbruik is nog niet compleet.

Alvast bedankt,
Werner.

Reacties

Hallo mensen,

ik ben jaren volledig WA gestookt met onze BE 2 35kW.

Voor het eerst heb wodt hij nu met kamerinvloed aan geregeld. Wat is een leuke temperatuur voor de nacht.

De ruimte waar de thermo hangt is redelijk geisoleerd. De rest van het huis is grotendeels uitgevoerd met steens muren, 22 cm dik zonder spauw.

De keuken verwarm ik grotendeels met vloerverwarming, dit in combinatie met een thermostaat ventiel met afstand bediening.

Toch twijfel ik of ik niet weer zal overstappen op volledige WA regeling.

Ik vind het vinden van de juiste instellingen voor dag en nacht en metname stooklijn moeilijk te bepalen bij een volldige WA regeling. Heeft iemand daar een zinnig advies voor.
Bij de insallateur hoef je niet aantekloppen deze weet toch niets.

Ik vraag mij wel eens af, wanneer je de stooklijn te laag insteld of dit niet meer energie vreet dan een hoge stooklijn. de thermo kranen zullen dan praktisch bijna nooit sluiten.

Ik heb zelf ondervonden dat indien het pompvermogen wordt opgejaagd de temp regeling in huis met volledige WA beter wordt geregeld.

Groet,

Guustaaf

"..."Probleem" bij mij is dat de radiatoren weersafhankelijk staan ingesteld en dat de pomp dan moet blijven draaien omdat hij nergens de temp kan meten van de vertrekken. Misschien brengt een tweede thermostaat soelaas. Wie weet..."

Ik ben zeker geen verwarmingsspecialist maar vanuit mijn electronica achtergrond heb ik het altijd zo vreemd gevonden dat een pomp (mis)bruikt wordt voor temperatuurmetingen met een zeer hoog electriciteitsverbruik tot gevolg. Het zou toch veel energie-efficienter zijn om dit te vervangen door een domotica netwerkje (al dan niet draadloos) met temperatuursensoren op de kritische plaatsen die slechts een fractie verbruiken van die pomp. En wanneer een bepaalde ruimte warmte aanvraagt kan er met een electrische klep al dan niet warmte toegevoerd worden. Vermoedelijk zijn er hier economische tegenargumenten ?

Heb een jaartje bij atag gewerkt als monteur maar wat ik wel zou doen is de in zijn geheel terug schroeven....
Het maximaal vermogen terugzetten gewoon ff tijdje proberen wat genoeg is en en weersafhankelijk stoken vind ik niks eigenlijk een buitenvoeler is wel verstandig dan past ie zijn watertempratuur op aan (zomer wat minder heet en s'winters gooit ie zijn temperatuur wat hoger)
Je kunt zelf al heel wat instellingen veranderen! kijk maar eens in het boekje wat je erbij hebt...
De installateur kan iets meer doormiddel van een code en de service monteur kan dmv een sleutel nog veel meer veranderen!