budget renovatie cv + warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

beste mensen,

Ik heb offerte laten maken voor het plaatsen van een condensatieketel + zonneboiler (later panelen aanschaffen):

-Viessman condens gaswandketel type Vitodens 200 enkel cv, met modulerend vermogen 11 tot 31 kW met weersafhankelijke regeling type Vitronic 200 + afst bediening: 2564 euro + BTW

-Vitodens 300 (8,7 kW-35 kW)....: 2893 euro + BTW

-zonneboiler:
1.bivalente boilertype vitocell B-100 (email) inhoud 300L: 1106 euro + BTW
2.zelfde met inhoud 400 L
3. bivalente boiler vitocell B -300 (inox) inhoud 300L :2986 euro!

plaatsing + aansluiten leidingen: 1300 euro.

Wat denken jullie over prijs + welke keuze voor ketel/zonneboiler.

Bedankt
Bart

Reacties

Iemand heeft mij ooit verteld dat zo'n emaillen boiler serieus smerig kan worden aan de binnenkant na verloop van tijd en dat daarom een inoxen boiler veel beter is.

Een ander probleem dat je mogelijks kan hebben met een emaillen boiler is dat, als er aan de binnenzijde een kleine beschadiging is, dit voor het blote oog lange tijd onzichtbaar blijft. Tot uw boiler begint door te roesten natuurlijk. Ondertussen heb je wel al in die viezigheid liggen baden, koken, etc.

Maar ja ... dat zijn misschien ook maar verkoopspraatjes om nen duurdere boiler aan te schaffen hé. Hoeveel er daarvan waar is, dat weet ik niet ...

iemand idee van de prijzen?
Bestaat er ergens een website met prijzen?

David,

sommige mensen reageren allergisch op water uit inox boilers. Een geëmailleerde boiler heeft een anode, deze moet periodiek vervangen worden. Op dat moment moet de boiler ook gespoeld worden om het anodeslib te verwijderen. Als dat onderhoud correct wordt uitgevoerd zal dat wel meevallen hoor, dat baden in de viezigheid.

Wout

Hoe kan je nu allergisch reageren op water uit een inox boiler? Voor zover ik weet is men in grootkeukens e.d. verplicht om inox te gebruiken omwille van hygiënische redenen. Inox roest niet en ik veronderstel dat er ook geen andere reactie is met water. Allez, neem eens een kijkje bij de Stassano (melk), in de brouwerijen van Interbrew of bij een wijn- of champagneboer. Alle dranken worden tegenwoordig opgeslagen in inoxen vaten. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat men dit zou doen als mensen er allergisch aan waren.

David,

het zou gaan om een nikkelallergie. Ik weet niet hoe zeldzaam dit eventueel is...

Wout

David ,

het bekomen van aanslag in een boiler is niet alleen bij een geëmailleerd ook een inox boiler heeft dit.

Dag Bart

Ik ben op zoek om vacuümbuis zonnecollectoren op mijn dak te plaatsen.

Heeft U iets op de markt gevonden die budget vriendelijk is ?

Mijn email info@apos.be

Groeten

Philip