Wat is Ecobouwers Basis

Ecobouwers Basis wil voornamelijk mensen samen brengen om van elkaars ervaringen te leren. Heel wat mensen hebben al ervaring met bv. het (laten) isoleren van hun dak. Tegelijk zijn er heel wat mensen die met heel veel praktische vragen zitten omtrent deze ingreep: hoe pak ik zoiets concreet aan, hoe begin ik eraan, waar vind ik een geschikte aannemer, wat kost zoiets, welke premies kan ik krijgen, …

Daarom organiseert Bond Beter Leefmilieu in oktober 2012 opendeurdagen. Tijdens deze opendeurdagen kunnen geïnteresseerden woningen bezoeken waarbij ze heel veel praktische informatie en tips krijgen van de huiseigenaar.

Momenteel zijn we voor deze opendeurdagen op zoek naar openstellers. Een opensteller ontvangt op door hem gekozen momenten mensen in zijn woning en deelt zijn ervaringen over de uitgevoerde ingreep of ingrepen met de bezoekers. Ben je geïnteresseerd om jouw huis open te stellen?

We zijn ook op zoek naar energiemeesters die mee willen helpen om van Ecobouwers Basis een succes te maken. Wil je meer weten over het hoe en het wat van de energiemeesters?

Ecobouwers Basis past binnen de doelstellingen van het energierenovatieprogramma van de Vlaamse overheid.